Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Париж за начинаещи: 6 безценни съвета, които със сигурност ще ви бъдат от полза

Париж за начинаещи: 6 безценни съвета, които със сигурност ще ви бъдат от полза

Париж за начинаещи: 6 безценни съвета, които със сигурност ще ви бъдат от полза   - изображение

 Париж е столицата и най-населеният град на Франция. Има две международни летища: „Шарл дьо Гол“ и „Орли“. Системата на метрото на града е открита през 1900 г. и над 5 милиона пътници я използват ежедневно.

Истината е, че е невъзможно да посетите всички забележителности в Париж по време на едно пътуване, така че е задължително преди да се отправите на път да си направите списък на обектите, които искате да посетите. А ние ви предлагаме няколко съвета, които със сигурност ще ви бъдат от полза:

 Кога да посетим безплатно "Лувъра"?

Лувъра

Не е необходимо да плащате, когато посещавате Лувъра при определени условия:

1.Ако сте под 18-годишна възраст.

2. Ако сте на възраст между 18 и 25 години и сте гражданин на ЕС.

3.Ако отидете там на 14 юли (в този ден ще влезете безплатно).

4. Между октомври и април, ако отивате в първата неделя през някой от тези месеци.

Вода

фонтан

Няма нужда да харчите парите си, като си купувате вода. Напълнете бутилката си с вода във Фонтаните на „Уолас“ - обществени чешми из целия град под формата на скулптури. Препоръчваме ви, когато сте в ресторант да помолите сервитьора да ви донесе чешмяна вода. Това ще ви спести не малко пари.

 Дългото изкачване

стълби

Има 200 стъпала в метростанция „Abbesses“, така че ние ви съветваме да си вземете асансьора, ако ви домързи да ги изкачите.

Научете предварително няколко фрази на френски език

 фрази

Това не означава, че трябва да  ходите на уроците по френски, но преди да отидете в Париж е хубаво да знаете някои важни фрази, като например "parlez-vous anglais"? (Говориш ли английски?)  Това помага да „стопите ледовете“ и успешно да обясните на другия човек, че не знаете как да разговаряте на френски език. По този начин хората ще оценят факта, че поне се опитвате да говорите на техния език.

 Не се безпокойте за сметката

сметка

Като индианци имаме навика да станем нетърпеливи, когато сметката не пристигне веднага, след като я поискаме след приключване на храненето. Ако на сервитьорът в Париж му отнеме 10-15 минути, за да пристигне сметката, не става въпрос за това, че той ви игнорира, а защото се очаква да поседите известно време след приключване на храненето.

Тоалетни

тоалетни

Не очаквайте просто да влезете в ресторант и да използвате тоалетна, ако не консумирате храна там. Удобно място за търсене на тоалетни, когато възникне необходимост са различните паркове в града. Не забравяйте обаче, че най-вероятно ще трябва да платите, за да ги използвате.

източник: hindustantimes.com

снимки: monsieurbryan.co.uk ; freemerchantaccounts.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИсторияЛайфстайлСнимкиЛюбопитно