Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Отблизо: Ежедневните навици на изпълнителния директор на Google Сундар Пичай

Отблизо: Ежедневните навици на изпълнителния директор на Google Сундар Пичай

Отблизо: Ежедневните навици на изпълнителния директор на Google Сундар Пичай - изображение

Той ръководи една от най-големите и влиятелни компании на планетата Google. Той е й главният „виновник“ за възхода на компанията през изминалото десетилетие, като се започне от търсачката на вашия браузър и се стигне до развитието на Android.

с колеги

Той е Сундар Пичай – малкото момче от скромно семейство в Индия, което извървява пътя към успеха и за 2016г. има в банковата си сметка 199 млн. долара. Методичен, хладнокръвен, дипломатичен той е обожаван от своите колеги. Постъпва на работа в софтуерния гигант още през 2004г. От компанията виждат качествата на младия мъж и започват да му дават задачи. Още на следващата година той е назначен за генерален директор. Пичай смята, че възходът в кариерата му се дължи на неговия умерен характер, разсъдливост и емпатия.

Сундар Пичай

Сундар е роден в Тамил Наду, Индия в скромното семейство на електроинженер. С течение на времето неговият баща забелязва, че детето му има интерес и е добър в числата и запомня телефонни номера.
Така започва неговата история. Едва ли тогава малкото момче е предполагало, че един ден ще бъде милионер, с кариера и семейство. Той безспорно е успешен и обичан, но как минава неговото ежедневие?

Сундар Пичай

Сундар Пичай има строго изградени сутрешни навици, за които споделя, че му дават сили и енергия за поредния натоварен работен ден. Всяка сутрин той се събужда между 6.30 ч. и 7:00 ч. Обикновено яде омлет за закуска и пие чаша чай.

чаша чай

„Не обичам да ставам рано, затова имам нужда от време за събуждане. Започвам деня си с вестник и чаша чай. „Вярвате или не, чета хартиен вестник всяка сутрин. Купувам си печатното копие на „The Wall Street Journal“ и проверявам онлайн „The New York Times“, споделя изпълнителният директор.

вестник

В ежедневието си той не залага на скъпи костюми с вратовръзки, а избира изискано дневно облекло. Предпочита да носи риза с пуловер, съчетани със спортни панталони или дънки.

Пичай споделя, че обича да се разхожда, защото ходенето му помага да проясни мислите си. Обожава и да спортува и винаги, когато има възможност бяга или играе крикет.

спорт

Служителите на гиганта Google обожават техния ръководител. Макар, че той се държи приятелски с тях, неговият лидерски стил най-ясно си личи от срещите, които директорът провежда с подчинените си. Той си е изградил навик да изслушва внимателно всеки един член от неговия екип. След като всички се изкажат, Пичай хвърля „идея, която може да проработи за всеки“.

работна среща

Служители споделят, че понякога се случва той просто да излезе по средата на някое заседание и след 20 минути да се върне с решение на проблема, който се дискутира в залата.

В края на работния ден Пичай се прибира в „шокиращо скромния“ си дом в Лос Алтос Хилс. Там го очакват неговата съпруга, двете му деца и неговото куче Джефри.

Сундай с неговата съпруга

Пичай опитва да не взема работа вкъщи, защото за него приоритет са неговите деца. Той се старае да се прибира навреме у дома, за да ги приспива.

куче

Каквото и да му се случва през деня, той смята, че трябва да се гледа на нещата в перспектива. Това съветва и група индийски студенти, на които е лектор.

Пичай със студенти

Пичай ги насърчава да се отпускат и да търсят време за забавление. „Пътят е дълъг, препятствията всъщност нямат значение“, им казва той.

източник: businessinsider.com

снимки: Туитър

по статията работи: Илияна Стоянова

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихология