Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз Опасните предмети за деца, за които трябва да внимавате

Опасните предмети за деца, за които трябва да внимавате

Опасните предмети за деца, за които трябва да внимавате - изображение

Възпитанието на децата може да бъде най-радостното време в живота ни. Ние се стремим да ги опазим , както и да им осигурим щастливо и безгрижно детство. Но има някои неща, за които трябва да бъдем внимателни. Съществуват предмети, които са опасни за тяхното здраве. Както при всичко в живота, ако се полагат грижи, рисковете от наранявания могат да бъдат намалени.

За да спомогнем за повишаване на осведомеността и за опазване на децата ни ви предлагаме списък с продукти, които изискват повишено внимание.

Капсули за пране

Капсулите за пране, ако се консумират, могат да причинят отравяне и изгаряния до устата, гърлото и стомаха. Освен поглъщане, ако течността изтече тя може да доведе до раздразнения по кожата и изгаряне на очите. Тя може също да причини увреждане на белите дробове.

Балони и други малки предмети

Децата се радват много на балоните, но истината е, че тези предмети са причина за не малко смъртни случаи в детска възраст, отколкото всяка друга играчка. Балоните, особено тези, направени от латекс водят до задушаване. Други малки предмети като батерии, магнити и капачки за бутилки например също могат да доведат до задушаване.

Храна за домашни любимци

Обикновено храните за домашни любимци не са отровни за хората, но има случаи на заболяване на децата след приемане на суха котешка или кучешка храна. Те също могат да предизвикат задушаване.

Батути

Батутите могат да бъдат забавно допълнение към семейния двор, но естествено не идват без рискове. Според базата данни за нараняванията в ЕС, приблизително 51 000 деца на възраст 0-14 години спосещават спешна помощ всяка година поради наранявания, претърпени от използването на батут. Този брой достига до 250 000 в Съединените щати.

Определени стайни растения

Домашните растения могат да бъдат естетически уютни за вашия дом и градина, но някои от тях могат да бъдат доста токсични и дори смъртоносни, ако се ядат.

Филодендрон, олеандър и лилии са само три често срещани примера.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиНовиниЛюбопитноРецептиСоциални грижиАлт. медицинаИсторияСпортХранене при...АнкетиИнтервютаТестовеОрганизацииНормативни актовеЗаведенияОбразованиеСпециалистиИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника