Начало Лайфстайл Аз и моето семейство За дома и градината Неща в дома, които могат да ви направят по щастливи

Неща в дома, които могат да ви направят по щастливи

Неща в дома, които могат да ви направят по щастливи - изображение

Подбрали сме някои неща за дома, които могат да ви направят щастливи. Колкото и субективно да е щастието, науката е доказала, че има предмети или детайли от интериора, които значително редуцират стреса, помагат ви да си почивате по-добре у дома и най вече допринасят за една красива и уютна атмосфера. А ето и най-ефективните неща, които трябва да имате в дома си.

ЗЕЛЕНА ИЛИ ЖЪЛТА СТЕНА

Светлите нюанси на тези два цвята предизвикват много повече спокойствие и усмивки от всеки друг цвят. Учени от Свободния университет в Амстердам доказаха това в свое проучване.

Нищо не губите, ако решите да освежите апартамента си, добавяйки в интериора поне една жълта или зелена стена. Все пак и прекалено наситените тонове не са препоръчителни. Намерете баланса, съобразявайки се с мястото и личния си вкус.

САНТИМЕНТАЛНА ВЕЩ

Снимка в рамка, колаж на стената, направен от близък приятел, или антична вещ, завещана ви от прародител – всичко, което ви носи някакви положителни спомени и чувства върши работа. Сложете го на видно място на секцията или до входната врата и му се радвайте всеки път, щом минете през него.

Асоциацията към положителния спомен, с който свързвате дадената вещ, ще повишава настроението ви, дори понякога на подсъзнателно ниво, без дори да се усетите.

ЗОНА ЗА СПОРТ

Да, проблемът с пространството е всеобхватен. Малко хора имат възможност да отделят цяла стая за личен фитнес. Но никой и не ви кара да го правите. Отделете някой ъгъл в стаята, оставете си две гири и постелка за йога. Нищо друго не ви е нужно. Виждайки ги всеки ден, ще се сещате да си правите тренировки у дома по-често, а упражненията ще повишават хормона на щастието и чувството ви на удовлетворение от себе си.

СВЕЖИ ЦВЕТЯ

Дума да не става за изкуствени! Колкото и красиви имитации да се произвеждат в момента, те не носят същата енергия, каквато биха донесли живите.

Науката сочи, че свежите цветя носят чувство на удовлетворение и хармония у стопаните. А от всички цветя, най-голям ефект имат лалетата, люляците и розите, заради силния си аромат и ярки цветове.

КУЧЕ ИЛИ КОТКА

Не всеки домашен любимец би ви донесъл любовта и щастието, което тези две животинки носят в себе си.
Скорошно изследване, публикувано във Вестник на личността и социалната психология (Journal Of Personality And Social Psychology), открива, че домашните любимци осигуряват стабилна емоционална подкрепа, предотвратяват депресията и подпомагат стопаните си да не изпаднат в състояние на социална изолираност.

Определено имате нужда от един пухкав приятел у дома.

ПО-МАЛКО БОКЛУЦИ

Чували ли сте за минимализъм? Е, време да прочетете повече. Съществува много силна връзка между високите нива на стрес и притежанието на множество вещи. Изхвърляйки това, от което не се нуждаете, подобрявате шансовете си за спокоен и щастлив живот. Изхвърлянето на всичко ненужно е първата ви стъпка към това, да създадете и аранжирате един хармоничен дом, който да носи радост на вас и вашето семейство.

Редактор: Милена Минчева

Източник: mysticalraven.com

Снимки: freepik.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлИсторияСоциални грижиЛюбопитноЗдравни съвети