Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Нестандартните начини за почитане на домашния ви любимец след смъртта му

Нестандартните начини за почитане на домашния ви любимец след смъртта му

Нестандартните начини за почитане на домашния ви любимец след смъртта му - изображение

Оксфордски преподавател стартира бизнес с писане на латински поеми за мъртви домашни любимци. За тези от вас, които са по-малко запознати, има и други необичайни практики, с които да почетете паметта на любимия ви Рекс. Когато интелигентността е публично достояние, както в Оксфорд, разпространяването на мемоари за домашни любимци не изглежда чак толкова лоша идея.

Джон Дейви, преподавател по класически езици и литература, започва бизнес "Обществото на мъртвите домашни любимци" като пише латински стихове в почит на любимците. "Обличам лингвистична ризница, като използвам елегичен подход" признава Дейви. "Това е нещо като любовната поезия на Джон Дън или Андрю Марвел – да пишеш за нещо, което те изгаря отвътре. Терапевтично е и в същото време показва уважение и сила на чувството."

С поеми, преводи и калиграфия, този тип зачитане на любимото животно ще ви струва около 150 долара. Не всеки от начините за почитане на паметта на вашия любимец е толкова културен, но някои определено са. Вижте останалите опции:

 Запазване-замразяване

Технологията за замразяване на починали домашни животни е позната от последните години, но социалното любопитство спрямо нея се увеличава. При процедурата вашият любимец е оставен в запечатана камера с много ниски температурни условия в рамките на шест месеца. През това време влажността от тялото му бавно се събира, като оставя животното в много по-реалистично състояние, отколкото обикновеното препариране.

Демонстрация с фойерверки

Австралийската компания "Ashes to Ashes" предлага изстрелване на кремираните останки на вашето животно в небето, взривяване с барут и документиране на всичко това с видеозапис. Цените за услугата варират.  

Куче

Диамант (да, правилно сте разбрали)

Но защо да пропилявате ценните за вас останки, след като вместо това може да ги превърнете в скъпоценност? Тук цените достигат до 19 000 паунда (или около 22 000 евро).

"LifeGem" е сертифициран, висококачествен диамант, който се създава от останките или козината на починалите домашни любимци. Това е паметник на уникалния  живот, който са имали.

Военни почести

При условие, че никой от горепосочените варианти не ви удовлетворява, и ако любимецът ви знае какво е битка – можете да го погребете с почести. Церемонията би могла да включва униформа и ковчег с флаг.

Е, ако си куче, очевидно екстравагантната пост-смъртна церемония е новото черно.

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: theguardian.com, lifegem.com

Снимки: unsplash.com 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноПатологияНовиниИсторияНормативни актовеАнкетиСпециалистиБотаникаЛечения