Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Невидим огледален дом омагьосва Калифорнийската пустиня

Невидим огледален дом омагьосва Калифорнийската пустиня

Невидим огледален дом омагьосва Калифорнийската пустиня - изображение

Дъг Айткън е художник, известен с това, че разширява термините "специфично за мястото" и "земно изкуство" в най-пълна степен. Новият му дизайн в Палм Спрингс кара много творци да пътуват до пустинята в Калифорния за проекта "Desert X".

Дъг Айткън си печели славата на един от най-плодотворните американски художници, потапяйки скулптури в Тихия океан, изпращайки влак из цялата страна, за да покаже оригинално изкуство от няколко интердисциплинарни художници и пробивайки дупка на 213 метра в земята в Инхотим, Бразилия, за да увеличи звука на земното ядро.

Събитието "Desert X", съвместно режисирано от Ед Руша, помещава мащабни инсталации от 16 различни творци, включително тази на Айткън.

Приносът му към земното изкуство, именуван "Мираж", е дом в стил ранчо в средата на долината Коачела, оформен изцяло от огледала.

"Исках да взема обикновена форма и да изцедя кръвта от нея, така че да няма история, да няма текстура, да няма хора, да няма обитатели".

"Друг аспект на произведението беше да създам нещо, което живее и се променя непрекъснато. Ето защо използвахме огледала. Те са там, за да привлекат зрителя да стане част от това, по такъв начин, че вече да не вижда произведение на изкуството и да го съди, а вместо това да бъде част от него", казва Айткън.

Интересно е да се види всичко това в района на Палм Спрингс... празник на модернизма и инсталациите на тези плодотворни архитекти.

Вижте галерия от снимки и цялата концепция по думите на самия художник ТУК >>>

Източник: onedio.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлНовини