Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Най-същественото е невидимо за очите: многоликите проявления на любовта

Най-същественото е невидимо за очите: многоликите проявления на любовта

Най-същественото е невидимо за очите: многоликите проявления на любовта  - изображение

Още от ранна възраст ние се влюбваме в идеята за любовта – в единственото и неповторимо усещане в цялата Вселена. Любовта е толкова прекрасна – вихрушка от трагедия, еуфория, меланхолия, крехкост и много, много повече. Когато бях по-млада, си мислех, че „любовта“ е ограничена само до момиче и момче, които се държат за ръце и се целуват под дъжда или до писането на поезия, за да разкрием чувствата пред любимия си. Но грешах…много повече е. Тя е онази невидима сила, която изважда наяве най –доброто от нас, стопля сърцата и душите ни. Любовта е смях, преобразява ни, карайки лицата ни да сияят.

Когато пораснах, осъзнах, че любовта се проявява в много различни форми и моменти в живота, които често убягват на околните. Ето защо е важно да се осъзнаем, че любовта е много повече от това, което виждат очите ни, от пеперудите в стомаха ни и най-вече от грешната представа за нея, представена в романтичните филми.

Любовта е топлината на слънцето, която се прокрадва дълбоко в кожата ви през студения зимен ден. Любовта е първата глътка кафе, която приемате рано сутрин. Любовта е галенето на страниците на нова книга, която току-що сте си купили. Любовта се прибира вкъщи и лежи на леглото след цял ден упорита работа. Любовта е тази искрица радост на лицето ви, когато видите любим човек след седмици или дори месеци.

Любовта е поканена на парти или събиране, защото това е простичък, но най-смислен акт на запомняне на твоето присъствие. Любовта е цъфтежа на цветята през пролетта и мелодията на птиците, които пеят рано сутрин, когато сте на разходка сами. Любовта лежи в леглото през бавния неделен следобед и просто не прави нищо.

Любовта е и целувка по челото. Любовта се моли за природата и за повече мир в света. Любовта е лоялността към някого, доверието ви към него. Любовта пътува по чуждите земи и се свързва с хора, които не говорят на същия език като вас. Любовта се кланя на старейшините, за да проявят уважение. Любовта се застъпва за някого и му дава цялата си подкрепа и смелост.

Любовта е повече от просто щастие. Това е триумфът на светлината над тъмнината. Любовта е нещо, което ви спасява и вие спасявате другите. Любовта е въплъщение на ангели в свят, пълен със зло. Просто продължавайте да обичате до последния си дъх. 

 Любовта е обещание, дар и тя не може просто да отмине. Отмине ли не остава нищо!

Редактор: Илияна Кръстева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноВидеоИнтервюта