Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Момиче откри меч в езерото, където е хвърлен легендарният меч на крал Артур

Момиче откри меч в езерото, където е хвърлен легендарният меч на крал Артур

Момиче откри меч в езерото, където е хвърлен легендарният меч на крал Артур - изображение

Малката Матилда прекарва лятната си ваканция в компанията на своето семейство. Те избират да отидат в Корнуол, Англия за релаксация и отдих. При едно от езерата 7-годишното момиченце влиза във водата и открива на дъното меч. Той е около 1,20 м и е висок, колкото самата Матилда.

Матилда

"Беше горещ ден и Матилда  ме попита дали може да се разхлади в езерото. Позволих й. Тя беше във водата само до кръста, когато извика, че вижда меч. Казах й да не се шегува и че вижда по-скоро част от ограда или друг предмет. Когато отидох при нея, осъзнах, че наистина е меч. Просто си стоеше на дъното“, разказва Пол Джоунс, който е баща на Матилда.

Матилда и баща и

По ирония на съдбата, 51-годишният татко разказва за легендата на крал Артур на Матилда и четиригодишната й сестра Луис минути преди откритието.

Историците смятат, че езерото Дозмари, което е разположено в днешен Корнуол, Англия е хвърлен мечът на крал Артур - легендарният „Екскалибур“.

Мечът е символ на независимостта на Англия. Смята се, че този, който го притежава трябва да бъде владетел на кралството. Легендата разказва, че крал Артур получава „Екскалибур” от „Дамата на езерото“ - магьосница, която живее на дъното му. След като кралят е ранен смъртоносно в битка, той предава меча на верния си рицар  Грифлет и му заповядва да го върне обратно в езерото. Секунди преди мечът да докосне водата женска ръка се показва на повърхността и го прибира в дълбините.

меч

Но, това е само едната легенда. Според друга „Екскалибур” е мечът, който е забит в камъка. Който успее да го извади той ще властва над Англия.

Веднага след откритието около езерото се струпват журналисти и археолози, за да изследват находката.

Въпреки съвпадението мечът на малката Матилда най-вероятно няма археологическа стойност. Баща й смята, че оръжието вероятно е едва на около 30 години.

Матилда

Не мисля, че е особено стар. Вероятно е бил реквизит от филм, който е бил заснет преди много години тук", споделя татко Пол.

Матилда

След като новината се разпространи в социалните мрежи потребителите призоваха Матилда да заеме мястото си на трона във Великобритания като истински и достоен наследник на крал Артур.

източник: metro.co.uk; mirror.co.uk

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовиниИсторияЛюбопитноЛичностиПсихологияФизиологияЗдравни съвети