Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Моделът, който избра красивото и здраво женско тяло пред анорексията

Моделът, който избра красивото и здраво женско тяло пред анорексията

Моделът, който избра красивото и здраво женско тяло пред анорексията - изображение

Интернет пространството е пълно със снимки на вдъхновяващи трансформации "преди и след". Но обикновено става въпрос за хора с наднормено тегло, които са приели тежката битка с килограмите и са я спечелили… поне временно. Днес ще ви представим една малко по-различна, но също толкова трудна трансформация – историята на един модел, който избира да качи килограми, за да бъде здрава и щастлива, пълна с енергия, а не да вегетира, за да задържи безумно ниското тегло, подходящо за фотосесии.

Лиза Голдън

Снимките, които ще видите, онагледяват трудния път към промяната, която включвала тренировки и правилно хранене. Подобни истории заслужават аплодисменти и адмирации – не е лесно да се пребориш психически с мисълта, че трябва и ще качиш килограми, след като спреш да гладуваш. Най-важното пътуване в живота ни е пътуването към самите нас и приемането ни такива, каквито сме – това е единствения път към щастието.

Лиза Голдън

Моделът Лиза Голдън-Боджвани е преминала през всичко това и днес иска да сподели със света своята история и трудния път към промяната. Тя иска да напомни на хората да спрат да отъждествяват стойността на човек с мерките на ханша и бедрата му и размерите на дрехите му.

Лиза Голдън

Ето и снимките, онагледяващи нейната трансформация – тези в ляво са направени през 2013 г., когато Лиза била на върха на славата в своята кариера. В дясно можете да видите как изглежда сега.

Лиза Голдън

Лиза разказва, че докато преследвала успеха в модната индустрия, тя приемала само по 500 калории на ден, което оказало пагубни ефекти върху здравето й. Тя се опитала да преустанови диетата и тежките тренировки и да задържи същото тегло, но било невъзможно.

Лиза Голдън

След като един ден припаднала в апартамента си, докато си приготвяла ядене /20 парченца пушено сирене едам/, тя се отказала от нискокалорийната си диета.

"Мислех си, че мога да продължа да бъда толкова слаба, но да се храня малко повече, за да не се чувствам толкова ужасно," казва Лиза.

Лиза Голдън

Тя бавно започнала да качва килограми и това оказало влияние върху кариерата й.

До идването на Седмиците на модата в Милано и Париж тя качила още повече килограми – и модната индустрия не откликнала мило на трансформацията й. Тя получила дори критики за размера на бедрата си.

Лиза Голдън

Лиза Голдън

"Защо се боря срещу тялото си? Защо просто не тръгна в същата посока? Да спра да гоня моя план и просто да слушам тялото си. И точно това направих," казва тя.

"Тялото ми не е перфектно, но си е моето тяло и душата ми е щастлива… Може би не ми беше писано да бъда по кориците на списанията и да снимам с най-големите и най-добрите марки, но съм създадена поради някаква друга причина. Аз заслужавам да бъда щастлива и да се чувствам пълноценна. Всички го заслужаваме."

Лиза Голдън

Лиза Голдън

"Тренирам 5 дни седмично, но се случва да пропусна тренировка заради травма или пътуване. И знаете ли какво? Нямам никакъв проблем. Защото когато съм готова се връщам щастлива във фитнеса. Правя го само заради себе си, не заради работата ми."

Лиза Голдън

"Сега съм по-здрава и силна от всякога. И именно това е, което ме интересува."

източник: 9gag.com

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияХранене при...НовиниЛюбопитноСпортЗдравни съветиАлт. медицинаБотаникаИнтервютаЛеченияЗаведения