Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Мисията възможна:10 тайни за по-евтино пътуване

Мисията възможна:10 тайни за по-евтино пътуване

 Мисията възможна:10 тайни за по-евтино пътуване - изображение

Всички обичаме да пътуваме. Пътуването ни дава познания, разширява мирогледа ни, запознава ни с много нови хора, култури, места. Все пак, полети, хотели и други неща понякога са доста скъпи и много от нас се обезкуражат и се отказват да пътуват. Представяме ви 10 тайни, разкрити от опитни туристи, които ще ви помогнат да отидете на мечтаното място с малко пари.

Използвайте планирани маршрути

самолет

Избирайте и комбинирайте различни авиокомпании и транспортни средства, за да се придвижите до крайната си цел. Това ще ви позволи да спестите доста пари.
Основното правило тук е, че трябва да търсите билети до големи транспортни центрове. Например, полет до Рим с последващо пътуване с влак до Венеция обикновено е по-евтин от директен полет до Венеция. Местен полет до Пукет от Банкок ще струва по-малко от директен полет до Пукет и т.н.

"Скрит" град

разписание

Директен полет от точка А до точка Б често е по-скъп от полет от А до С с междинна спирка при Б, което означава, че можете да закупите билет за свързващ полет и просто да не отидете на втората част от пътуването. Можете да направите своя собствен маршрут със "скрит" град с онлайн инструменти като „Skiplagged“ или „Flyshortcut“.

Не вземайте под наем коли в големите градове

транспорт

Колите под наем са удобно средство за пътуване между градовете. Но в рамките на един град това може да стане проблем, заради паркирането и трафика. За да спестите време и пари, по-добре да използвайте обществен транспорт или си вземете велосипед под наем.

Намерете изгодни оферти

оферти

Много туристически агенции предлагат изгодни цени за туристите. Например, двама души могат да използват целия обществен транспорт в Бавария за един ден само за 31 евро. Това е цената за един от Мюнхен до замъка Нойшванщайн, ако купувате билети отделно.
В Обединеното кралство, ако закупите билети за влакове, можете да платите един и да получите втори безплатно, за да стигнете до различни и популярни забележителности.

Пътувайте с малко багаж

багаж

Пътуването без багаж е чудесен начин да спестите пари, защото много авиокомпании намалят цените за хора без багаж. Например, за да летите от Дания до Берлин , може да ви струва само 1 евро, но ако имате багаж цената ще бъде с около 15 пъти повече.

Отсядайте в апартаменти

кухня

Апартаментите имат едно безспорно предимство: кухня, в която можете да си приготвяте храна. Това ви позволява да пестите пари.

Безплатно посещение в музеите

музеи

Много музеи имат свободни часове или дори дни. Колизеумът например приема посетители безплатно всяка първа неделя на месеца, докато музеят „Прадо в Мадрид“ го прави от 6 до 8 часа сутринта, от понеделник до събота. Има и музеи, които не разполагат с фиксирана входна такса.

Платете в местна валута, с картата си

плащане с карта

Някои държави ви оставят да изберете коя валута да използвате, когато плащате с картата си в магазините. Винаги избирайте местната валута, защото, когато използвате валутата на картата, парите се превръщат два пъти или дори три пъти. По този начин, допълнителните такси могат да бъдат до 10%.

Не се придържайте към определени дати

календар

Много често се случва полетът, който е няколко дни по-рано или по-късно от избраните от вас, да е много по-евтин.

Използвайте местни търсачки

Сайтовете за резервации на хотели много често пренебрегват местните авиокомпании и по-малките хотели, които имат по-изгодни оферти.

източник: brightside.me 

снимки: pixabay.com; federatedpayments.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноПсихологияСпортАлт. медицина