Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Любопитни факти за кучетата, които може би не знаете

Любопитни факти за кучетата, които може би не знаете

Любопитни факти за кучетата, които може би не знаете - изображение

Питали ли сте се някога колко дълго живеят кучетата или на какво разстояние чуват? Ще ви представим някои любопитни факти за най-добрия приятел на човека, които може би не знаете.

Слухът на кучето

Кучетата притежават два пъти повече мускули на ушите си в сравнение с хората. Те ги използват, за да променят положението на ушите си и благодарение на тях показват над 100 различни изражения. Също така им помагат да чуват на четири пъти по-голямо разстояние от хората.

Защо кучетата се въртят в кръг, преди да легнат?


В дивата природа това инстинктивно действие превръща дългата трева в удобно за тях легло. За да осигурите комфорт на вашия домашен любимец, му поставете легло, предназначено специално за него, за да се чувства сигурно и спокойно в него.

Очите на кучетата са по-големи от техния стомах


Стомахът на малките породи кучета е с големината на орех.

Миенето на зъбите е също толкова важно, колкото и при хората


Едно възрастно куче има 42 зъба, които също изискват специални грижи. Важно е да се опитате да ги миете редовно със специално предназначените за това продукти и да водите домашния си любимец на годишни стоматологични прегледи.

Колко дълго живеят кучетата?


Средната продължителност на живота на кучето е от 8 до 15 години. Не забравяйте да посещавате ветеринарния му лекар, дори и да е здраво, тъй като профилактиката и при четириногите е от изключителна важност.

Безпомощни ли са малките кутрета?


При раждането си, кученцата са глухи, слепи, и без зъби и почти не притежават обоняние. Необходимо е да се хранят със специална храна, за да пораснат силни и здрави, също както малките деца.

Кучетата отхапват по-голям обем, отколкото е тяхната захапкаЗа да избегнете момента, в който вашето куче ще упражнява своите челюсти върху мебелите вкъщи, му осигурете забавление, което да привлече неговото внимание. Убедете се, че вашият четириног приятел получава необходимото движение и разходки, за да избегнете деструктивното му поведение, породено от скучните моменти в неговото ежедневие.

Коя е най-подходящата порода куче за домашен любимец?


Голдън ретривърът води класацията за най-подходящото куче за домашен любимец, а питбулът оглавява тази за най-неподходящото. При всички случаи е необходимо да съобразите породата куче с вашия начин на живот.

Кутретата се нуждаят от физически упражнения


За малките кученца, физическите упражнения и игра са едни от най-важните събития за деня. С възрастта това се променя и те започват да мислят все повече и повече за храна, която е необходимо да съобразите с тяхната възраст и специфики на породата.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиРецептиСпорт и туризъмОбразованиеСпециалистиНовиниПсихологияИсторияСпортАнкетиСоциални грижиПроизводителиАлтернативна медицина