Любопитните страхотни ползи от авокадото (2 част)
КЪМ НАЧАЛОТО НА СТАТИЯТА ТУК >>>
6. Той понижава нивата на холестерола
Повечето от нас, подведени от мазната текстурата на авокадото мислят, че този плод е вреден за сърцето. Факт е обаче, че по-голямата част от мазнината в авокадото са олеинова киселина, която е мононенаситена мазнина, която помага значително за намаляване на лошия холестерол в тялото ни с 22% и увеличава здравословния холестерол с 11%.
Друга добра новина за вас: олеиновото масло се съдържа в маслото от авокадо! Отделно от яденето на авокадо всеки ден, добавяйки, масло от авокадо за готвене също е ефективен начин да контролирате нивото на холестерола и да се предпазите от сърдечно-съдови заболявания.
7. То съдържа повече калий от бананите
Баните са добре известни като източник на калий, който е жизнено важен хранителен елемент, помагащ за намаляване на кръвното налягане и риска от инфаркти, инсулти и бъбречна недостатъчност.
Препоръчва се всеки на средна възраст да приема 4,700 милиграма калий всеки ден. Тази дневна може да откриете, избирайки авокадото. Авокадото съдържа 4% повече калий от бананите. За да бъдем по-конкретни, нужно ви 2.5 авокадо за усвояване на същото количество калий, което ще откриете в 10 банана.
8. То има високо съдържание на фибри
Едно изследване, публикувано през 2010 г. разкрива тревожния факт, че по-голямата част от американците получават по-малко от половината от размера на дневните фибри, от които се нуждаят. С недостатъчен прием на фибри, е по-вероятно да имате проблеми като запек, наднормено тегло, бавен метаболизъм и дори скокове в захарта.
Но не се притеснявайте! Високата концентрация на фибри в авокадото може да ни спаси от посочените по-горе проблеми със здравето. 25% от фибрите, намиращи се в авокадото са разтворими, което е в състояние да увеличи количеството на приятелските бактерии в червата ни и така да оптимизира нашите телесни функции.
9. То е добро за очите ви
Авокадото е богато на антиоксиданти, включително лутеин и зеаксантин, които предпазват очите ни от вредното въздействие на слънцето и забележително спомагат за намаляване на риска от катаракта и дегенерация на макулата.
По-изненадващо е, че авокадото не само е чудесен източник на антиоксиданти, но то също така ще повиши абсорбцията на антиоксиданти от други храни. Каротеноидът, който е друг важен антиоксидант за здравето на очите, е разтворим в мазнини. Следващия път, когато добавите авокадо към вашата апетитна салата, вие по-добре абсорбирате каротеноидите в плодовете и зеленчуците.
10. Той помага да абсорбирате хранителни вещества от други храни
Много важни витамини (витамини A, D, Е и К) в зеленчуците не могат да бъдат добре абсорбирани от тялото ни, без да бъдат консумирани с мазнина. Добавянето на авокадо, което е с високо съдържание на мазнини, към вашата храна, вие може да намалите ненужната загуба на хранителни вещества.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СЕБА МЕД КРЕМ ПРОТИВ СТРИИ 200 мл.
КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ПРОТИВ БРЪЧКИ С ПЧЕЛНА ОТРОВА 50 мл.
МУСТЕЛА STELATOPIA МОКРИ КЪРПИ * 50
МАЙРА ОЙЛС КРЕМ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО С МАТОЧИНА И АВОКАДО 200 мл
Безплатна доставка за България!ГЕВОЛ SPECIAL БАЛСАМ ЗА СУХА КОЖА 125 мл GES707
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР 5 СЕНС РАЗКРАСЯВАЩ ШАМПОАН ЗА ЧЕСТА УПОТРЕБА 200 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- За свободното време
- Любопитно и забавно
- Отглеждане на авокадо
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Ядката на авокадото е най-полезната част от плода
- Авокадо
- Как да си засадите авокадо от костилка
- Тридневна диета с авокадо
- Салата от кускус с ягоди и авокадо
- Рецептите на Джейми Оливър: Пърленки с авокадо и сирене фета
- 16 вида масло за готвене и техните предимства и недостатъци - част 3
Коментари към Любопитните страхотни ползи от авокадото (2 част)