Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Комуникация с починали близки – (не)възможната алтернатива

Комуникация с починали близки – (не)възможната алтернатива

Комуникация с починали близки – (не)възможната алтернатива - изображение

Може да не ни се наложи да чакаме много дълго, преди безсмъртието да стане реалност.

Шведски учени смятат, че изкуственият интелект може да бъде използван, за да се създадат "напълно съзнателни копия" на нашите близки след смъртта им, според Sputnik News. Учените търсят доброволци, които са готови да предложат своите починали роднини за проучването.

Основната им цел е да възстановят гласовете на тези, които са починали, за да позволят на членовете на семейството да общуват с починалите си близки.

Учените също искат да създадат роботи, които са идентични с починалия човек. Нещо повече, те се надяват, клонингите да изпълнят по-сложни задачи – да отговарят на прости въпроси, свързани с времето, колко е часът и т.н.

По този начин роботите не само ще разговарят, но и ще осъществят истински физически контакт с други близки, отбелязва Спутник.

Технологията звучи съвсем като научна фантастика, но ако се осъществи някога, цифровото безсмъртие може да се превърне в истински феномен на бъдещето.

Известният футурист д-р Мичио Каку вярва, че скоро ще можем да " качим" умовете си на машини, което ще ни позволи да говорим с нашите близки, след като те умрат.

Каку вярва, че е само въпрос на време, преди тези технологии да станат реалност. Той не е единственият, който мисли, че в близко бъдеще можем да запазим спомените си.

технология

Технологичният магнат Илон Мъск създава Neuralink - компания, която да намери начин да свърже човешкия мозък с машинен интерфейс, както и да избегне превръщането на изкуствения интелект в опасност.

Neuralink разработва технология за "невронни съединения", които имплантират малки електроди в мозъка, които един ден могат да качват и изтеглят мисли.

Мъск споделя, че чиповете ще помогнат на "човечеството да постигне симбиоза с машините". Той вярва, че това би могло да даде на хората по-голям контрол над изкуствения интелект, за който Мъск е изразявал страховете си неведнъж.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: dailymail.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияПатологияЛюбопитноНовиниИсторияСнимкиНормативни актовеАнкетиСпециалистиБотаникаЛечения