Начало Лайфстайл Красота и стил Грим и прическа Кокосово масло и студена вода – тайните за перфектна коса на съвременната Рапунцел

Кокосово масло и студена вода – тайните за перфектна коса на съвременната Рапунцел

Кокосово масло и студена вода – тайните за перфектна коса на съвременната Рапунцел - изображение

Кой не си спомня за Рапунцел и нейната много, ама много дълга коса? Освен с невероятни истории, героите на Дисни са символ и на вдъхновение. Следващата история го доказва. Мислите си, че само по филмите е възможно да има жени с толкова дълги коси? Ами ще трябва да ви разочароваме или пък да ви накараме да се изумите. Вижте защо?

Рапунцел

Андреа Колсън е на 33 г., а косата и стигаща до глезените е дълга 163 см.

Андреа е мисионерка, която работи с деца. Тя е родена в Щатите, но от много години живее и работи в Микронезия. Андрея практически цял живот е била с дълги коси. Когато е на 2 години, косата й е стигала до раменете, а в тийнейджърска възраст вече е до коленете. Но тя се харесва най-много с коса до глезените, както е от седем години.

Рапунцел

Тя споделя, че двете „магически“ съставки за бляскава и гъста коса са кокосово масло и студената вода.

Андреа поддържа косата си като я масажира два пъти в седмицата с кокосово масло, но ежедневно яде и по една лъжица от него. Младата жена обожава своята коса и дори не обмисля вариант, в който да я скъси. На всеки три месеца тя отстранява нацъфтелите и изтощени връхчета.

Рапунцел

Обикновено Андреа измива косата си вечер със студена вода и обикновен шампоан. Тя ляга на възглавницата и слага косата си да виси надолу към пода, за да изсъхне, докато тя спи. Момичето признава, че понякога и отнема няколко дни, за да се изсуши косата и напълно, но предпочита този метод, отколкото сушенето със сешоар. Тя използва устройството само, за да изсуши бретона си.

Веднъж месечно тя си прави специална маска, която съдържа яйце, кокосово масло и зехтин.

Рапунцел

Идентични са въпросите, които задават на 33 годишната жена. Един от най-честите е дали цветът на косата й е естествен ( червеникаво русо). Тя отговаря: „ Убедена съм, че косата ми е толкова хубава и плътна, поради факта, че никога не съм я боядисвала.“ Веднъж или два пъти в годината тя изправя косата си за около 45 мин.

Рапунцел

В ежедневието си тя оформя косата си на плитка, което и отнема от 15 до 30 минути. За да може хубаво да я прикрепи тя използва специални ( по-здрави) ластици, шноли и фиби.

Рапунцел

Както може да се досетите вдъхновението на Андреа е едноименната героиня от филма "Рапунцел и разбойникът".

източник: dailymail.co.uk

по статията работи: Илияна Стоянова

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория