Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Кои са 10-те най-щастливи страни в света?

Кои са 10-те най-щастливи страни в света?

Кои са 10-те най-щастливи страни в света? - изображение

Природата в тези страни е невероятна и повечето от тях предлагат безплатно образование. Хората, които обитават тези държави са сред най-позитивните и мили същества в света. Звучи ли ви като приказка? Вижте кои са те.

Швеция

Швеция е страна, чието население постоянно показва високи нива на удовлетворение от живота. Тяхната тайна е шведската традиция Фика, думата, с която те описват навика си да прекъснат работата си, за да пийнат кафе и да обсъдят новините с приятелите си. Тези почивки траят само 15 минути, но се вземат на всеки 2 часа. Имайки предвид този им навик, не е изненадващо да научим, че Швеция е една от най-големите консуматорки на кафе в света.

Австралия

Нивата на замърсяване в Австралия са изключително ниски, в страната има силно гражданско общество и общностите са много сплотени. Хората казват, че причината за това е, че австралийците обожават барбекюто. Те постоянно организират масови излети в местните паркове, за да прекарат време със съседите и приятелите си и да се социализират.

Нова Зеландия

Как може да не сте щастливи, когато сте заобиколени от сини планини, невероятна дива природа и всякакви гледки, спиращи дъха? Ниските нива на замърсяване и най-разнообразието от диви животни превръщат Нова Зеландия в една от най-щастливите държави в света.

Холандия

Жителите на Холандия поддържат висока физическа активност и обожават карането на колело. Те са особено горди със системата си от безопасни велоалеи, достигащи 30 000 км. Ако имате щастието и късмета да посетите Амстердам, не пропускайте да си наемете колело и водач.

Канада

Една от най-големите страни в света е истински рай за пътешествениците. Гражданите на тази велика страна са горди със своите красиви национални паркове, скалисти планини и красиви пейзажи. Не се чудете, че канадците са едни от най-щастливите хора в света.

Финландия

Всичките ви грижи и проблеми ще изчезнат моментално, щом посетите една традиционна финландска сауна. Въпреки сравнително малкото население на страната /5.2 милиона души/, Финландия има 3.3 милиона сауни, разположени буквално навсякъде – от брега на някое езеро, до офис сградите.

Норвегия

Норвежците са много горди със своята невероятна природа и се отнасят към нея с голяма отговорност. Те твърдят, че изкачването на една от най-високите планини в страната (Скала) може да освободи човек от всичките му грижи и тревоги. Във всяко кътче на тази невероятна страна можете да си опънете палатката и да се наслаждавате на красотата около себе си.

Исландия

Вулкани, диви плажове, горещи извори и несравними с нищо познато пейзажи – всички тези неща правят исландците едни от най-щастливите хора в света.

Швейцария

Страната с толкова много видове шоколад просто не може да не е една от най-щастливите. Но повечето швейцарци са привърженици на здравословния начин на живот – те се наслаждават на ските, кану-каяка и парапланеризма. Швейцария е една от страните с най-ниски нива на затлъстяване.

Дания

Много проучвания твърдят, че Дания е най-щастливата страна в света. И това не се дължи само на безплатното здравеопазване и образование. Нейните жители се гордеят със своето чувство за сплотеност. Те са от онзи тип хора, които винаги с готовност ще те поканят на чаша чай, дори и да ви познават съвсем бегло.

снимки: brightside.com

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноСоциални грижиНовиниАнкети