Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции Как хората се поздравяват в различните държави по света

Как хората се поздравяват в различните държави по света

Как хората се поздравяват в различните държави по света - изображение

Хората по света се поздравяват по различни начини. Така те изразяват своето уважение както към близки и познати, така и към непознати. Вижте как си казват "здравей" по света.

Филипините

Филипинците изпълняват жест, наречен Мано, за да покажат своето уважение към по-възрастните. Те взимат ръката на възрастния човек и я притискат към челото си с изтънчено движение.

Япония

Японците се поздравяват с поклон. В зависимост от ситуацията, продължителността и ъгълът на поклона могат да варират.

Индия

Хората в Индия казват думата "Намасте", повдигайки ръцете си с притиснати длани към гърдите си.

Тайланд

Подобно на индийската традиция, тайландците се поздравяват с жест, подобен на молитва и думата "уай", придружени от лек поклон.

Франция

Във Франция обичаят повелява хората да се целуват по бузите, когато се срещнат.

Нова Зеландия

Маорите си казват "здравей" с традиционен жест /хонги/, при който хората докосват носове и чела.

Ботсуана

В Ботсуана трябва да изпълните поредица от лесни движения, за да поздравите правилно някой човек. Протегнете дясната си ръка, докато слагате лявата си ръка на десния си лакът. Преплетете ръце с другия човек, използвайки първо палеца и дланта си и после се върнете към първоначалната си позиция. Кажете думите "Лае кае?" – еквивалент на "Как сте?".

Монголия

Гостите в Монголия получават хада /церемониален шал/ като подарък. Той се приема внимателно с две ръце, докато се покланяте леко.

Саудитска Арабия

В Саудитска Арабия хората се ръкостискат, изричайки думите "Ас-саламу алайкум", което означава "Нека мирът бъде с теб". Обикновено те са последвани от докосване на носовете и поставяне на ръка върху рамото на другия.

Тувалу

Обичайното поздравяване на племето Тувало от Полинезийските острови, се състои от дълбоко вдишване, докато притискате бузите си.

Гърция

Гръцките мъже се поздравяват, потупвайки се по рамото.

Кения

Войните от племето Масаи в Кения приветстват новодошлите на специална церемония с танци, при която образуват кръг и се състезават, проверявайки кой ще скочи най-високо.

Малайзия

Малайзийците обикновено докосват пръстите и на двете си ръце, след което поставят длани на сърцата си.

Тибет

Тибетците се изплезват, за да докажат, че не са преродилия се безмилостен тибетски цар, живял през IX век, който бил известен с черния си език.

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноТестовеДиетиСпортРецептиИсторияНовиниНаправления в медицината