Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Как да дресирате кучето си да се държи възпитано пред приятелите ви

Как да дресирате кучето си да се държи възпитано пред приятелите ви

Как да дресирате кучето си да се държи възпитано пред приятелите ви - изображение

 Преди да посетите приятел или роднина, вашият домашен любимец трябва да умее да се държи добре пред непознати. Изпитвате срам да го вземете с вас, защото той е  непослушен? Не се притеснявайте! С тези съвети вашето четириного ще се превърне  в „куче за пример“ пред приятелите ви.

Командите, на които сте научили вашият домашен любимец, могат да бъдат забравени много бързо, когато то се развълнува и започне да търси вниманието на околните. Сигурни сме, че веднага успокоявате положението, но това е временно. Често стопаните са склонни да побързат да възнаградят кучето или да го галят, за да се укроти. За съжаление, всички тези действия от ваша страна  дават на животното това, което иска: повече внимание. Най-доброто решение? Игнорирайте го напълно и  не задържайте вниманието си върху него. Ако видите, че се чувства удобно на дивана или облизва доволно някоя от чиниите на масата, извикайте незабавно  "на разстояние". Ако изпълни командата, уверете се,  че всички четири лапи са на пода и тогава му се скарайте.

куче

Смущаващо е, когато  кучето намери  някое удобно и безопасно място ( което най - често се оказва килима), за да ходи до тоалетна. Сара Уесткот, собственик на академия за кучета  в Бруклин, Ню Йорк, обяснява причината . „Ако любимецът ви разбира, че не е добре да уринира в неговия дом, той може да не осъзнава, че това включва и чуждо място. За да избегнете нежелани „аварии“, веднага щом пристигнете при вашите близки го разходете. За да го поощрите, че извършва ежедневните си нужди навън, го наградете с  бисквита".

 „Седни“ е най-важната команда , която кучето трябва да научи, преди да отиде на чуждо място. Тя е точно обратното на почти всяко неприятно поведение, което кучето може да демонстрира по време на престоя си. Много е важно да го обучите да свързва думата "седни" със самото действие. Повтаряйте разпореждането няколко пъти. Ако четириногото не реагира, опитайте се да привлечете вниманието му, като държите лакомство в ръката си .След като повторите успеха в седнало положение, започнете да задържите наградата за по-дълги интервали от време. Ако ефектът е налице постепенно заменете лакомството с потупвания или  хвалебствени думи.  По този начин то ще седне, без да очаква нищо друго освен вашето одобрение. И това е куче, което можете да вземете навсякъде!

куче

 източник: petmd.com

 снимки:pixabay.com

 по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноАнкетиИсторияСпортВидеоНовиниСоциални грижиПроизводителиАлт. медицина