Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции Какво ще се промени след смъртта на кралица Елизабет II ? - част 2

Какво ще се промени след смъртта на кралица Елизабет II ? - част 2

Какво ще се промени след смъртта на кралица Елизабет II ? - част 2 - изображение

Планът „Операция Лондон Бридж“

план

Ако Елизабет умре в чужбина ще бъде изпратен самолет на кралските военновъздушни сили със специален ковчег от кралското погребално бюро. А, ако смъртта настъпи в Шотландия, тялото й ще бъде положено в двореца Холируд в Единбург, след което ще бъде транспортирано с влак до Лондон. Независимо къде ще настъпи нейната кончина тялото й ще бъде занесено в тронната зала в Бъкингамския дворец, където ще бъде изграден специален олтар.

На следващия ден след смъртта й, всички знамена, които са били свалени наполовина, ще бъдат издигнати отново.

След това тялото на кралицата ще бъде транспортирано до Уестминстърското абатство. Нейният ковчег ще бъде положен в щаба на зала Уестминстър. Абатството ще бъде затворено и основно почистено. Мащабен военен парад ще тръгне от Бъкингамския дворец.  Очаква се около 10 души да носят тленните останки на кралицата, като всеки един от хората ще има важна роля. Службата ще бъде водена от архиепископа на Кентърбъри.

Сбогуване с обществото

сбогуване

Очаква се на погребението да присъстват около 2000 гости. Ще има кортеж, преди тялото на кралицата да бъде преместено в Уиндзор, където ще бъде положено. Тялото й ще остане там в рамките на 4 дни и ще се охранява от 4 гвардейци. Венците ще бъдат сменяни всеки ден.

Управници и монарси от цял свят ще дойдат на траурната церемония. Обществеността ще може да си вземе последно сбогом с кралицата. Народът ще има на разположение 24 часа.

Когато се навършат 10 дни от кончината на Кралицата тя ще бъде погребана. Този ден ще бъде за национален празник в Обединеното кралство и някои страни от Британската общност.

Принц Чарлз

принц чарлз

Чарлс ще се обърне към нацията вечерта след смъртта на майка си. Чарлз ще се отправи на четиридневен тур сред местните народи на Шотландия, Уелс и Ирландия, за да се срещне с народа си.

Тронът не може да остане без владетел. Три дни след като смъртта на кралица Елизабет Втора бъде потвърдена, ще започне подготовката по провъзгласяването на Чарлз за крал. Различни ритуали и дипломатически жестове ще бъдат извършени в следващите девет дни.

Камила ще стане кралица.

Нови пари

нови пари

Името, инициалите и изображенията на кралицата ще бъдат заменени с тези на крал Чарлз, чиито модели вече са направени предварително. Новите банкноти, монети и печати ще бъдат разпространени в страните от Обединеното кралство и в Британската общност, но това няма да стане за една нощ. По-старите монети и банкноти ще бъдат постепенно заменени с нови в продължение на няколко години.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън

уилям и кейт

Принц Уилям ще стане „принц на Уелс“. Неговата съпруга, Кейт Мидълтън, ще бъде провъзгласена за „принцеса на Уелс“, титла, която преди години носеше майката на Уилям, Диана Спенсър.

Вижте първата част на статията ТУК

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки