Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции Какво ще се случи след смъртта на кралица Елизабет II ? - част 1

Какво ще се промени след смъртта на кралица Елизабет II ? - част 1

Какво ще се промени след смъртта на кралица Елизабет II ? - част 1 - изображение

Кралица Елизабет II е най-дългогодишният управляващ монарх в света ( 64 години на престола) и е трудно да си представим, че един ден някой друг ще заеме нейното място. Тя олицетворява стабилността и реда на монархията. Но тя вече е в напреднала възраст ( 91 г.) и рано или късно друг ще носи короната. Планът „Операция Лондон Бридж“ включва редица последователни действия, за подготовка и отдаване на нужните почести, след като Елизабет Втора си отиде от този свят.

Информиране на обществеността

информиране на обществеността

Когато кралицата почине, личният й секретар Кристофър Гайд ще разбере първи новината. Той е длъжен по най-бързия начин да я съобщи на министър-председателя на Великобритания (независимо колко е часът), като използва кодовата дума „Лондон бридж падна“.

Един от придворните на двореца ще постави официално съобщение на портите, а интернет страницата ще бъде почернена със само една страница, където ще има един единствен текст.

Медиите ще бъдат уведомени за нейната смърт. Те трябва да пуснат предварително подготвени и одобрени прессъобщения. След това, новината мълниеносно ще се разпространи по всички телевизии, радиостанции и вестници. Телевизиите ще пуснат националния химн, знамената ще бъдат сведени, а камбаните на църквата ще бият в знак на почит.

Смъртта на кралицата ще бъде отбелязана с 12 дневен траур. Комедийните предавания на телевизионните канали ще бъдат отменени до погребението, а в кралските паркове ще бъдат забранени всички игри.

Пилотите на британските авиолинии са задължени да споделят новините за смъртта на кралицата с пътниците на борда.

Лондонската фондова борса ще затвори, което може да струва на икономиката милиарди.

Външното министерство на Великобритания ще уведоми властите в териториите зад граница, на които кралицата е държавен глава. След това новината ще се разпространи в 51 нации от Британската общност извън Обединеното кралство, в които Елизабет е държавен глава.

Парламент

парламент

Двете камари на парламента ще спрат работа, а хората ще се приберат по-рано по домовете си. И двете камари на парламента ще се съберат часове след смъртта на Елизабет, за да се закълнат във вярност към новия си суверен. Ако министър-председателят не е в Лондон или в Парламента, той трябва да се върне спешно.

Вижте втората част на статията ТУК

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайл