Пържола, джин и шоколад - диетата за "магическо" здраве на кралица Елизабет Втора
Кралица Елизабет II е най-дългогодишният монарх на Обединеното кралство. Много неща са се променили през годините на нейното царуване, но предпочитанията й за храната не са се променили много – поне според бившия й кралски готвач. Два пъти седмично кралицата получава списък с предложения за меню и отбелязва предложенията, които харесва. Какви опции се съдържат в този списък? Разберете с нас с какво се храни може би най-известната жена в световен мащаб. Може да вземете идеи, защото в крайна сметка консумацията на правилната храна е предпоставка за по-дълъг и по-здравословен живот.
Чай с бисквити преди закуска
Кралицата започва деня си рано с чаша прясно сварен чай Ърл Грей без захар, мляко и няколко бисквити. И задължително в порцеланова чаша.
Закуска със зърнени храни и тост
Типичната закуска на кралицата включва плодове и зърнени храни. Понякога се поднася с тост с конфитюр или мармалад и в много специални случаи бъркани яйца с пушена сьомга и трюфели. Според бившия й вече готвач, тя се радвана свежи трюфели около Коледа, когато те й бъдат изпратени като подарък.
Чаша джин преди обяд
Очевидно е, че Нейно величество обича да пие коктейл преди обяд: джин с много лед и парче лимон. Рецептата за този коктейл може да се намери онлайн.
Никакво нишесте за обяд (и вечеря)
Обядът се сервира на Елизабет Втора в 13:00 часа. Обикновено той включва риба, като например грилован морски език с лют спанак или с тиквички или просто пиле на скара със салата. Кралицата избягва да консумира храни със съдържание на нишесте през повечето дни. Нейното меню не включва паста, ориз или картофи.
Следобеден чай с торта и сандвичи
Следобедният чай често се предлага с мед, както и с шоколадова бисквитена торта, която Нейно Величество обожава. Според бившия главен готвач двата вида сандвичи са задължителни в следобедното й меню, като например с краставица, пушена сьомга и яйце с майонеза или шунка и горчица. Освен това кралицата обожава сладкиши - маслен хляб с конфитюр, нарязан на кръгчета с малки размери.
Добре направена пържола за вечеря
Кралица Елизабет II предпочита месото от местните ферми за вечеря. Любимата й храна е пържола, поднесена със сос от гъби, сметана и уиски. Тя обича и агнешко, печено говеждо, еленско филе или фазан. Независимо кой вид месо е, трябва да се сервира добре. Основното ястие е последвано от ягоди или праскови, отглеждани в оранжерии в замъка Уиндзор.
Чаша шампанско след вечеря
Някои източници твърдят, че кралица Елизабет II завършва деня си с чаша шампанско. Това шампанско вероятно е избрано от осемте марки (например Bollinger, Lanson и Krug), на които са издадени кралски заповеди. Кралските заповеди документират, че стоките се доставят на член на кралското семейство.
Шоколадът като греховно удоволствие
Макгрейди, бившият кралски готвач, споменава, че кралицата обожава шоколада. Любимият й вид е тъмен шоколад ("колкото по-тъмен е толкова по-добре").
Както можете да забележите, кралската диета не е много строга. Макгрейди споменава, че кралицата наистина не се тревожи за храната, колкото за конете и кучетата си. На нейната възраст тя все още практикува конна езда и се разхожда на дълги разстояния с кучетата си. Може би тайната й за дълголетие не се крие в нейната диета?
По статията работи: Илияна Стоянова
Източник: brightside.me
Коментари към Пържола, джин и шоколад - диетата за "магическо" здраве на кралица Елизабет Втора