Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Какво означават рисунките, които рисувате несъзнателно

Какво означават рисунките, които рисувате несъзнателно

Какво означават рисунките, които рисувате несъзнателно - изображение

Рисувате ли, когато пътувате в градския транспорт или докато говорите по телефона? Запитвали ли сте се какво означават всички тези драсканици? Рут Рострън е специалист по графология към Британския университет. Той споделя, че най-често хората драскат, когато са под стрес или са отегчени. Да, може и да не обръщате внимание точно какво рисувате, но всъщност тези несъзнателни рисунки разкриват много за вашите личност, характер и настроение.

 

Човешки фигури

човешка фигура


Ако нарисувате малко човече, най-вероятно вие се чувствате несигурни и безпомощни или се опитвате да се освободите от някаква отговорност. Ако изобразявате дадена личност схематично (нос, точка, запетайка), емоционалното ви състояние е нестабилно и изпитвате необходимост временно да се изолирате от околните.


Очи

очи

Рисунките на очите представляват вътрешното Аз на човека, който ги чертае. Такива хора са склонни към самонаблюдение и самоанализ.


Личен подпис

личен подпис

Подобни рисунки са характерни за егоцентрични и арогантни хора. Постоянното механично драскане, без да осъзнавате, по време на разговор или докато обсъждате някакъв проблем, разкрива вашата самоцентрична личност.


Животни

животни


Животното, което рисувате върху листа, показва вашето моментно състояние. Ако това е тигър или вълк – изпитвате агресия, ако е лисица - обмисляте да направите нещо хитро. Ако рисувате катерица, това означава, че се нуждаете от грижи и защита. Лъвове, изобразени върху листа, обикновено се рисуват от тези, които се чувстват по-добри от останалите. Ако вие драскате едно и също животно дълъг период от време, това означава, че сравнявате себе си с друг човек несъзнателно и приписвате на себе си неговите недостатъци.

Квадрати и други геометрични фигури

квадрати


Знаете точно какво искате и как да го постигнете. Имате ясни, точни цели и отстоявате мнението си.


Звезди

звезди


Искате да бъдете център на вниманието и се стараете всички очи да са вперени само и единствено във вас когато сте сред околните. Но ако звездите, които рисувате, имат прекалено много лъчи или изобразите лъчите отделно от звездата, това може да е знак, че страдате от депресия.


Цветя, облаци и слънце

цветя, слънце и облаци

 


Изобразяването на цветя и слънце, докато говорите по телефона, показва, че сте доволни от това, което се случва в живота ви и вероятно сте фантазирали за добрите неща, които ви очакват във вашето бъдеще. Тези драсканици разкриват вашето положително отношение към живота и факта, че сте в добро настроение.


Кръст

кръст


Това може да означава, че се чувствате виновни за нещо или се обвинявате за грешките си от миналото.


Малки къщи и кутии

къща


Вие сте човек, който не обича купоните, а предпочита домашния уют. За вас семейството е на първо място в живота.

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияИсторияЛюбопитноБотаника