Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Какво можете да вземете от хотелска стая? Оставете хавлиите, вземете балсама

Какво можете да вземете от хотелска стая? Оставете хавлиите, вземете балсама

Какво можете да вземете от хотелска стая? Оставете хавлиите, вземете балсама - изображение

Мнозина твърдо вярват в идеята, че ако плащат за хотелска стая, то имат и пълното право да вземат някоя друга кърпа със себе си у дома. Е, излиза, че законите на хотелиерите не са съвсем такива, а кражбата на кърпи от хотелска стая е не само нередна, но и технически незаконна.

И така, какво е справедливо в тази игра? Хотелите всъщност искат да вземете тоалетните принадлежности - те няма да ги използват отново, а това е и добър начин да разпространите тяхната марка. Всичко останало обаче е строго извън границите.

Според Travel + Leisure е малко вероятно да бъдете хвърлени в затвора за една кърпа (въпреки че съществува такава предупредителна история), но може да се окажете в черния списък. Да, правилно прочетохте, съществува такъв списък с наистина сериозните нарушители - грубите, вулгарните, склонните към кражби - на политиката на хотелите. И тъй като различните хотели започват да споделят своите черни списъци, палавото поведение може да доведе до забраната ви до множество места за отсядане.

Една възглавница или кърпа може да не ви изглежда като голяма работа, но всички тези малки кражби се натрупват. Както отбелязва T + L , кражбите (в случая става дума за Америка) могат да струват на хотелиерската индустрия около 100 милиона долара годишно. Много луксозни хотелски артикули се предлагат за продажба и можете да ги отнесете у дома си с чиста съвест. Просто попитайте на рецепеция!

По статията работи: Елиза Трайкова

Източник: apartmenttherapy.com

Снимка: Пак там

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовиниЗаведенияЛюбопитно