Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Кратко ръководство за японските хотели капсула

Кратко ръководство за японските хотели капсула

Кратко ръководство за японските хотели капсула - изображение

Може би скоро ще пътувате до Япония или се надявате някой ден да посетите страната на изгряващото слънце. За да направите преживяването още по-незабравимо, пробвайте да отседнете в хотел капсула.

Хотел капсула

Архитектът Кишо Курокауа проектира първият хотел капсула през 1979 г. в Осака. След това уникалните хотели се появяват из цялата страна. Повечето хотели капсула са само за мъже, но някои от новите приемат гости и от двата пола. Цената на вечер обикновено варира между 30 и 50 американски долара.

Има няколко правила, които трябва да спазвате, ако решите да отседнете там:

Събуйте обувките си

В повечето хотели капсули има шкафчета за обувки, като на повече места осигуряват чехли, които да се ползват от гостите в сградата.

Допълнителен ключ

Обикновено всеки гост получава допълнителен ключ за шкаф в съблекалнята, където може да складира ценните си вещи като пари и документи. Препоръчително е да се използва тази опция, особено ако индивидуалните капсули не се заключват.

Облекло в хотела капсула

В повечето случаи гостите получават халат, роба или някакъв вид анцуг. От посетителите се очаква да се преоблекат след като се настанят в капсулата и да облекат допълнителните дрехи, които им се предоставят. За разлика от бизнес хотелите, не се смята за невъзпитано да се разхождаш в помещенията по халат.

Използването на баня или саунаОбща баня в хотел капсула

В много от хотелите капсула има съоръжения за къпане, които предлагат на гостите комуналното преживяване на обща баня. Не се притеснявайте, има обособени бани за жени и такива за мъже.

За бъдещите посетители е добре да знаят, че в Япония е прието тялото и косата да се измиват преди да се ползва общата баня. В помещението ще има душове, които да се използват първо.

Също така наличието на татуировки може да се окаже проблемно, тъй като се асоциират с организираната престъпност в Япония. Ако не е възможно татусите да се скрият, посещението на общата баня не е позволено.

Храна и напитки

В хотелите капсули обикновено има храна и напитки, които се поръчват на някой служител или на рецепцията. Консумираните продукти се заплащат преди освобождаването на капсулата. В някои хотели капсула има специална стая за пушачи.

В самата капсулаСамата капсула

Всяка капсула има перде или щори, които могат да предоставят уединение. Стените са доста тънки, така че е прието да се пази тишина, за да не се безпокоят останалите гости.

Bon voyage! 

По статията работи: Нора Маркова
Източник: kotaku.com
Снимки: kotaku.com; jpninfo.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовиниЗаведенияЗдравни съветиИсторияСпортДиетиАлт. медицинаРецепти