Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 18 тайни, които хотелският персонал крие от вас

18 тайни, които хотелският персонал крие от вас

18 тайни, които хотелският персонал крие от вас - изображение

Когато отседнем в даден хотел, персоналът винаги се опитва да направи всичко необходимо, за да ни накара да се чувстваме комфортно и удобно. Той обаче невинаги успява да постигне това. Колкото и блестяща и скъпа да изглежда една стая, която ви предлагат, тя винаги крие прах и бактерии на неподозирани места.

Представяме ви 18 тайни, които хотелският персонал често се опитва да скрие от вас. Струва си да ги знаете!

 • При проверка в кой хотел да отседнете, попитайте какви други услуги са включени в цената. Дали може да посетите басейна, фитнес залата и сауната? Храните и напитките отделно ли се плащат? А интернетът в стаята? Служителят, с когото разговаряте, може да пропусне да ви сподели за тези "допълнителни екстри". Няма нищо лошо или срамно да получите допълнителна информация, която ще ви помогне да вземете крайното решение при избора на място.

хотелски тайни

 • Цената на една и съща стая може да бъде различна в някои сайтове. Преди да я резервирате, обадете се директно в хотела, за да разберете дали има някакви специални оферти или отстъпки за почивните дни. Можете да спестите до 20% от сумата.
 • Имайте предвид, че покривките за маса в стаите не се сменят с години.
 • Чашите за напитки невинаги се измиват. Същото важи и за поставката, в която оставяте четката си за зъби.
 • Дистанционните устройства събират най-много прах и микроби без значение дали са за телевизора или за климатика.
 • Килимите се почистват с прахосмукачка редовно, но рядко се дезинфекцират. В най-добрия случай те се перат веднъж в годината. Съветваме ви да не стъпвате по подовите настилки боси.
 • Трябва да запомните, че в някои хотели (обикновено по-евтините) леглата рядко се подменят с нови. Не се учудвайте, ако по време на почивка леглото ви се счупи.

В някои държави няма 13-ти етаж по хотелите (Великобритания, САЩ). Това е заради суеверия. В азиатските страни няма 4-ти етаж, защото произношението на йероглифа, което означава "4", звучи много подобно на думата "смърт".

 • В описанията на хотела разстоянието до плажа или други екзотични места често не е представено по коректен начин. В сайтовете е обозначено времето, а не конкретното разстояние, което трябва да се измине. Например 15 минути до морето всъщност никак не са малко.
 • Ако закуската ви е включена в цената на стаята, а рано сутринта обмисляте да отидете на екскурзия, можете да помолите персонала да ви я прибере в кутии. Съветваме ви да уредете този въпрос още вечерта преди вашето пътешествие. Настройте се и за отрицателен отговор.
 • В много ресторанти храна не се изхвърля. Всичко, което остава, се използва като "допълнение" към други ястия. Например остатъци от риба могат да се използват за приготвяне на супа за следващия ден. Бъдете много внимателни!

 • В бара е препоръчително да поръчвате напитки без лед. Качеството на водата, която се използва за направата му може да не е толкова добро.

хотелски тайни

 • Определени храни в мини бара стоят в хладилника в продължение на месеци. Ето защо преди консумация проверите кога изтича срокът на годност на всеки хранителен продукт.
 • Малко хора знаят какво може да се вземе от хотелска стая и какво се смята за кражба. Принадлежности за баня (шампоан, балсам, крем за тяло, сапун), чехли за еднократна употреба са допустими за изнасяне. Всичко друго е собственост на хотела.
 • Ако наистина ви харесва халатът или материята на кърпата за баня, то в някои страни по света има магазини, където можете да ги купите.кърпа за баня

 • Услугите за химическо чистене не са на много добро ниво в хотелите, а цените им са твърде високи. Ако потърсите тази услуга в близост до мястото където сте отседнали, може да ви излезе 2 или 3 пъти по-евтино.

 • Не сядайте директно върху мебелите! По тях са сядали стотици хора, които оставят петна. С течение на времето петната изчезват, но не и микробиите и бактериите по мебелите.

 • Ако имате нужда от спокойна почивка и добър сън, проучете в детайли мястото, където мислите да отседнете. Може да има нощен клуб наблизо, който да не ви позволява да спите и да релаксирате.

БОНУС

басейн

Е, дори и такива неща понякога се случват. В хотел в Алгарве, Португалия, член на персонала открива акула, която е в басейна на местен хотел. Никой не знае как се е появила там, но по-късно бозайникът е върнат в естествената му среда.

източник: brightside.me

снимки: europe.whotelsthestore.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниСнимкиЗаведенияЛюбопитно