Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Какви външни белези се смятат за привлекателни в различните страни? – II част

Какви външни белези се смятат за привлекателни в различните страни? – II част

Какви външни белези се смятат за привлекателни в различните страни? – II част - изображение

В зависимост от страната, в която живее даден човек, идеалът за красота може значително да се различава. Но както твърди една поговорка, красотата е в очите на влюбения. Много неща, които ние смятаме за физически дефект, някои хора по света определят като красиви и привлекателни. Вижте някои примери.

Бледа кожа, Китай и Тайланд

В много части на Азия бледата кожа се смята за златен стандарт за красота. Ако влезете в козметичен магазин, няма да намерите крема за лице без избелващи съставки. Дори при онези, които мъжете използват за след бръснене. Много китайци отказват да ходят на плаж без маска, тъй като искат да предпазят кожата на лицето си от почерняване. Китайките и тайландките  смятат за лудост западната мода за добиване на тен в солариум.

Високо чело, племето Фула

Най-важният атрибут за жените сред африканското племе Фула е високото чело. Поради тази причина някои от тях премахват част от косата си, за да създадат илюзията за по-издължено лице.

Подобен обичай се наблюдава и в Средновековна Европа, когато жените премахвали почти половината от косата си до темето.

Дълъг врат, Бурма

Един от регионите в източна Бурма е наречен "страната на жените жирафи". Това название се използва за народа Кая, които живеят там, чиито жени носят месингови пръстени около вратовете си. Те смятат, че колкото по-дълъг е вратът на човек, толкова по-красив е той.

Според една легенда тези пръстени защитават жените от тигри, въпреки че днес са просто начин за изразяване на културната им идентичност.

Разпънати устни, племето Мурси

В племето Мурси в Етиопия момичетата се учат да разтеглят кожата на долната си устна със специални дискове. Колкото по-голям е диска, толкова по-висок е социалният статус на момичето и по-голяма е зестрата, която ще бъде платена преди брака.

Съществуват две теории за причината за тази традиция: от една страна племето вярва, че злите духове могат да влязат в човек през устата, поради което дискът се поставя, за да ги спре. Според другата теория мурсите започнали да правят това, за да избегнат взимането на жените им и откарването им в робство.

Свързаните вежди, Таджикистан

В някои региони на Таджикистан свързаните вежди се смятат за основен белег на женската красота. Ако природата не е дарила момичето с желаните вежди /в случая вежда/, то може да използва грим, за да ги съедини.

Местните хора са убедени, че събраните вежди носят късмет.

Към първа част > > >

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноХранене при...СпортАлтернативна медицинаБотаника