Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Французойките – символ на привлекателност и самочувствие

Французойките – символ на привлекателност и самочувствие

Французойките – символ на привлекателност и самочувствие - изображение

Навсякъде по света французойките се считат за привлекателни и със самочувствие. Джейми Калън, известен американски писател, пише книгата "Френските жени не спят сами", където се разкриват тайните на невероятната привлекателност и самочувствието на френските жени. В тази статия ще научите някои от най-важните неща, които френските жени правят (и не правят) и как можете да сте като тях.

Те флиртуват, независимо дали имат партньор или не

флиртове

Нашият манталитет предполага, че ако една жена има постоянен партньор, флиртуването е забранено; в противен случай, това се счита за измама и почти като изневяра. Една френска дама разсъждава по следния начин: тя трябва да флиртува с околните, тъй като знае, че ако вече не привлича други мъже, с течение на времето нейният мъж също ще загуби интерес към нея. 

И все пак, не мислете, че ви призоваваме да флиртувате.  Разбира се, говорим само за невинен кратък флирт. Защо да не се усмихнете на някого в супермаркета или да поговорите, докато чакате на опашката? Френските жени  знаят, че са интересни и привлекателни и нямат нищо против да го показват.

Красивите малки неща

удоволствия

Признайте, че със сигурност имате бельо, което пазите за специален повод? Е, френските дами нямат. Всичко се използва сега и на момента в противен случай този "специалния" може и никога да не дойде. 

Една френска жена проектира ежедневието си, оценявайки впечатлението, което външният й вид ще създаде на другите, и по този начин повишава самочувствието си, като привлича погледите на мъжете.

Те поставят своите нужди на първо място

жена

Това е може би една от основните причини, поради които личният живот на френските красавици е страхотен. Те знаят със сигурност, че ако са доволни от живота си, и  другите хора ще се чувстват добре около тях. Те не поставят семейството на първо място, а своите собствени потребности. По този начин те не се чувстват претоварени и изтощени, което често води до загуба на партньорско уважение, тъй като малцина се интересуват от човек, който жертва красотата, здравето и времето си в името на другите.

Френска жена няма да се заключи у дома и да се лиши от комуникацията. Основният компонент на нейния чар е фактът, че човекът, който тя е избрала за партньор в живота, все още осъзнава, че може да я загуби във всеки един момент.

Те се радват на момента

двойка

Същността на френското joie de vivre е да се насладите на момента и да живеете тук и сега. Понякога щастието се крие в детайли, които не забелязваме, или от страх за бъдещето, или от връщане към миналото.

Френските жени знаят как да "уловят момент"а и как да се наслаждават на нещата, които им се случват в момента. Независимо дали пият чай на балкона или гледайки как приятелите им се се смеят на техните шеги. Създайте сами вашите "удоволствия". Нищо не трае вечно, но сега можете да се наслаждавате на живота си. Не чакайте специален радостен момент – създайте си го сами.

Индивидуалност

жени

Без значение колко далеч е външният ви вид от идеалните размери важно е да привличате вниманието на другия пол. Може би всеки е съгласен, че оригиналът е по-добър от копието. Френските жени знаят това отдавна. В крайна сметка, когато създаваме уникалния си образ, приемаме и подхранваме уникалността си. Несъвършенствата, които имаме - леко удължен нос или празнина между зъбите.Те не са важни. Няма място за клиширана красота, наложена от общественото мнение.

Френските жени знаят как да представят ползотворно своите заслуги и да прикрият несъвършенствата си. Това е нещо, което човек трябва да научи. Не спирайте да търсите своя собствен стил и работете върху него. Това ще повиши самочувствието ви и ще укрепи връзките ви. Ако сте доволни от себе си, други отразяват това отношение.

Те премахват стреса в своята "тайна градина"

тайна градина

В даден момент от живота ни всички ние изпитваме отрицателни емоции, независимо дали сме французи, американци или немци. Само начина, по който редуцираме стреса, се различава. Френската жена няма да ангажира близките си да и помогнат да се справи, няма да търси утеха в десертите. Тя ще отиде в своята "тайна градина".

"Тайната градина" е място или действие, което възстановява енергията, осигурява необходимата почивка и е нещо като рестартиране. Това може да е интересна книга, самостоятелна екскурзия или професионален масаж. По-добре да не казвате на никого за вашата "тайна градина" - нека е тайна. След това възстановяване жената се чувства добре отпочинала и изпълнена с енергия. Така че, ако почувствате, че стреса започва да навреди на вашето благополучие,  интереса към живота започва да изчезва, най-добре е да намерите вашата "тайна градина" възможно най-скоро.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиИсторияНовиниЛюбопитноРецептиСпортСоциални грижиГеографияПсихологияХранене при...Алт. медицинаБотаника