Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Индийка не се хранила от 60 години и е в перфектно здраве

Индийка не се е хранила от 60 години и е в перфектно здраве

Индийка не се е хранила от 60 години и е в перфектно здраве - изображение

Мислили ли сте някога да прекарате една седмица, без да изядете дори зрънце ориз?

Преди цели 60 години една индийка яде твърда храна за последен път. Мислите, че това е невъзможно? Е, ще трябва да ви разочароваме.

И така, какво яде, за да остане жива?

Сарасвати Баи е на 75 години и пие само чай и вода. Един път в седмицата тя си позволява да изяде един банан. 

индийка

„Цял живот пия само вода“, заявява възрастната жена от индийския щат Мадхя Прадеш, известен като "сърцето на Индия".

Тя спира да се храни, след като получава инфекция, следствие от коремен тиф. Това се случва след появата на първородния й син. Преди 60 години! Заради тежкото заболяване тя не може да задържа храна в стомаха си и изпитва ужасни болки. Лечението й е било поверено на местните баби, които лекуват родилката само с билки.

Това е и основната причина да отказва да се храни – нещо, което едва ли някой от нас си е помислил.

Въпреки че състоянието и се подобрило, апетитът и така и не се завръща. Тя отпива съвсем малки глътки чай. Старицата признава, че от време на време жадува да си похапне банани, но никога не яде повече от един на седмица.Тя яде залък хляб единствено на празника на богинята Сарасвати. Съпругът й се притеснява за нея и започва да и говори, че трябва да се храни, но тя отказва категорично.
Науката в днешно време казва, че един човек може да издържи няколко седмици без храна, ако пие вода. Ако трябва да се съди по тези заключения то би трябвало индийката да е починала. Но не!

индийка


Към днешна дата съпругът й продължава да настоява тя да се храни. Той я записва в центрове за лечение, но няма ефект. Баи е в чудесно здраве. Тя живее нормално и ражда общо 5 деца. Индийката не спира и да работи на полето заедно с мъжа си. Въпреки че не се храни, тя казва, че е много енергична. Прекарва 5 часа в грижи за семейството си, а през останалото време работи неуморно. На въпрос дали някога е била гладна, старата дама просто се усмихва.

Не е изненада, че след като прочете историята на Сарасвати, много от вас ще си помислят, че е невъзможно човек да оцелее само с вода и чай цели 60 години. Нейното семейство и съседите й свидетелстват, че историята е достоверна. Всички са изненадани и загрижени за нея, а нейното перфектно здраве е повод за гордост сред жителите на щата.

източник: odditycentral.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиСпортНовиниИсторияАлт. медицинаСнимкиБотаника