Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Изповедта на един съпруг и баща: Защо жена ми е по-важна от децата ни

Изповедта на един съпруг и баща: Защо жена ми е по-важна от децата ни

Изповедта на един съпруг и баща: Защо жена ми е по-важна от децата ни - изображение

Сценарист и баща на 8 деца - Майк Бери обяснява в блога си защо жена му е по-важна от наследниците му и защо тази идея трябва да бъде приета от всяко семейство. Статията му в блога стана много популярна, а реакциите са разнородни: някои хора критикуват автора, докато други са вдъхновени от него, тъй като според тях той променя начина на мислене и установения стериотип, че "децата са най-важното нещо в този свят".

Майк и съпругата му Кристин имат 8 осиновени деца. Те са щастливо женени от 17 години и се занимават активно със социална работа, за да помагат на други семейства да се справят с проблемите и да изградят хармонична връзка.

Публикуваме статията от блога без редакторска намеса.

Обикновено е 8:30, когато казвам на двете си дъщери, че е време да отиват по леглата си. В 21 часа им казвам: "Трябва да отидете в стаята си". Правя това почти всяка вечер. И те твърдят всеки път: "Защо трябва да си легнем в 9? Ние вече не сме деца! "

"Не е нужно да си лягате, просто ви моля да напуснете хола. Мама и аз не сме се виждали през целия ден, защото сме били съсредоточени върху работата си. Нуждаем се от време, за да бъдем заедно". Момичетата се споглеждат.

Честно казано, ние следваме това правило дълги години. Ние сме родители в продължение на 15 години и децата никога не са заемали цялото ни време. Съпругата ми и аз прекарваме много време с тях, но никога не 24/7. Обичаме ги и, разбира се, те играят огромна роля в живота ни. Те винаги могат да разчитат на нас и да получат нашата помощ и подкрепа.

Но освен децата има и "нас". Нашата връзка. Кристин и аз винаги трябва да сме сигурни, че бракът ни е силен и здрав. Има няколко причини, поради които е важно и има 4 от тях.

Здравият брак е крайъгълният камък на дома

Децата не са крайъгълният камък на вашето семейство. Те са огромна част от него, но те не са тези, които държат тази хаотична структура, която наричаме семейство. Най-важната част от семейството сте вие и вашата съпруга, вашият съпруг - вашият партньор. Вие сте този, който носи цялата отговорност. И децата избират пътя си въз основа на вашия пример.

Преди тях бяхме само ние

Преди да са съществували децата ние бяхме двамата. Ние се влюбихме, ние си липсвахме заедно, говорихме по телефона цяла нощ, и след това решихме да бъдем заедно завинаги. Бяхме в началото на пътя. И започнахме като едно цяло - семейство. След това в живота ни се появиха и нашите красиви деца. Разбира се, ние сме щастливи да ги имаме. Но бракът ни е свещен. И ние трябва да направим всичко, за да го защитим.

След тях ще бъдем само ние

Нищо не трае вечно. Ще дойде миг, когато децата ще порастнат и ще напуснат гнездото. Не знам за вас, но в къщата ми няма място за едно 30-годишно дете. Така че, когато напускат нашата къща, имат свои собствени семейства и отглеждат собствените си деца, бих искал връзката ми със съпругата ми да остане толкова силна и интимна, колкото в самото начало. И за да имаме такова бъдеще, трябва да работим по отношенията ни точно сега - те са основен приоритет. Разбира се, не е толкова лесно, колкото изглежда.

Трябва да дадем бъдещ пример

Както вече споменах, децата ни виждат и се учат от нас. Те правят това, което правим ние, и наблюдаваме всяка стъпка. Често казвам: "Ние отглеждаме възрастни, а не деца." Отново не знам за вас, но искам децата ми да растат с нормално отношение към запознанства, любов и семейство. И искам бракът да бъде пример за тях. 

В крайна сметка всички сме уморени и напрегнати през по-голяма част от времето си. И да, вашите деца се нуждаят от вас, те са наистина важни. Не вашето хоби, не вашите приятели, не вашата работа. И вие трябва да се грижите за тях. Но първо се погрижете за връзката ви. Когато децата видят, че родителите им се обичат, те са сигурни, че родителите им ги обичат. Но най-важното е, че те ще имат доверие в себе си и в света около тях.

Имаме луди графици. Винаги ни липсва свободно време. Прекарваме целия ден с децата си. И затова ги каня да ходят в стаята си в 21:00 всяка вечер. Ето защо съпругата ми и аз имаме дата два пъти месечно и излизаме. Защото има значение.

Ето защо поставям жена ми на първо място.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноСоциални грижиПсихологияИзследванияВидеоНовиниЗдравни съвети