Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции Защо шаферките носят еднакви рокли на сватбата

Защо шаферките носят еднакви рокли на сватбата

Защо шаферките носят еднакви рокли на сватбата - изображение

Стилът на дрехите на гостите на една сватба е от изключително значение. Шаферките и шаферите вземат участие в голяма част от церемонията и често присъстват в повечето снимки от събитието. Именно поради това много хора приемат, че причината шаферките традиционно да се обличат в еднакви рокли е да се запази цялостния вид и естетиката в облеклото.

Булка и шаферки

Това обаче не е бил основният фактор за появата на идентичните дрехи. Произходът на носенето на еднакви рокли от страна на шаферките се корени в свръхестественото.

Обичаят за идентичните дрехи произлиза от Древен Рим, като традицията води своето начало не толкова заради желанието на шаферките да изглеждат еднакво, колкото цялата сватбена група (включително булката) да са облечени в идентични дрехи, за да объркат всеки, който би се опитал да открадне младоженката – било то смъртен ухажор или зъл дух.

Шаферки

Римският обичай е все още част от сватбените церемонии. Въпреки че шаферките продължават да се обличат по същия начин, вече се приема, че булката трябва да се откроява с оригинален дизайн. Може би това е причината много булки в днешно време да предпочитат нетрадиционни сватби и позволяват на шаферките си да носят различни и разноцветни рокли.

По статията работи: Нора Маркова
Източник: allure.com
Снимки: unsplash.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиРецептиЛюбопитноСпорт