Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Защо хората продължават да работят, след като печелят от лотарията

Защо хората продължават да работят, след като печелят от лотарията

Защо хората продължават да работят, след като печелят от лотарията - изображение

Има много истории за хора, които са спечелили от лотарията и са се наслаждавали на печалбата си, а след това проклинат деня, в който са си купили печелившия си билет.

Хората, които никога не печелят от лотарията, не винаги могат да разберат защо късметлиите, не се забавляват през останалата част от дните си. Това, което е още по-трудно да се разбере, е как тези хора правят избор да отидат на работа, когато дори не се нуждаят от пари.

Парите не са достатъчни, за да сте удовлетворени и щастливи. Тази статия доказва това.

И така, какво още ще спечелим от нашата работа, с изключение на парите, които ни носи?

Държите живота си под контрол

Работата е определена котва в живота ви, която ви помага да се чувствате сигурни в бъдещето си. Това ви дава известно усещане за сигурност и стабилност. Знаете, че независимо от всичко, има място, където се очаква да сте в определено време в определени дни.

Срещате нови хора

Има много филми за романтика на работното място, които изобщо не са изненадващи. Взаимната работа обединява хората и им позволява да се опознаят по-добре. Можете също да намерите страхотни приятели на работа.


Грижа за външния вид

Работата мотивира хората да станат в определено време и да се подготвят за работа - грим, прическа, дрехи. Човек, който изглежда добре, когато се чувства добре.


Помага ви да се борите с отегчението и депресията

Работата е ефективно средство срещу депресията, защото изисква цялото ви внимание и ви отвлича от негативните мисли.

Вие сте мотивирани и дисциплинирани

Работата не е точно военна подготовка, разбира се, но все още е ползотворна за вашата воля и дисциплина. Благодарение на нея имате определени правила - можете да планирате времето си и да научите как да управлявате времето и парите си.

Подхранва егото

Всеки има своя представа за себе си и за това, което се стреми да бъде. Много хора се стремят да се изкачат на върха на кариерата, докато други смятат, че е важно да правят това, което им харесва, без да се съсредоточават върху това, което имат.

Можете да промените света

Бил Гейтс, Уорън Бъфет и Марк Зукърбърг могат да водят безгрижен живот и никога да не работят. Но те вместо това продължават да измислят интересни и функционални неща. Осигуряването на хората на нещо, от което се нуждаят, е наистина силна мотивация.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлАнкети