Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Вижте как се променя животът на 7 човека, спечелили милиони от лотарията

Вижте как се променя животът на 7 човека, спечелили милиони от лотарията

Вижте как се променя животът на 7 човека, спечелили милиони от лотарията - изображение

Често си представяме как печелим от лотарията поне няколкостотин хиляди или дори милиони. Мислим си как животът ни ще се превърне в приказка, в какво ще вложим печалбата, какво ни липсва и какво ще си купим. Но малко хора осъзнават, че голямата печалба е голяма отговорност и голямо предизвикателство, с което не всеки може да се справи.

Вижте 7 истински истории на хора, които са спечелили огромна сума пари от лотарията, и как се е променил животът им след това.

"Циганският крал" Мики Керъл, 10 милиона паунда

Мики Керъл

През 2002 г. 19-годишният боклукчия от Шотландия спечелва повече от 10 милиона паунда. Младежът веднага се окичил с тежки златни ланци, купил си огромно имение с басейн за 700 000 паунда, и започнал да вдига в него диви купони. Веднъж той и негови приятели обикаляли града през нощта и изстрелвали стоманени топки с катапулт, повреждайки 32 коли.

Вестниците го нарекли "лотарийният простак" и "циганският крал". След няколко години на безразсъдно харчене, парите свършили и той се принудил да продаде опустошеното имение много под себе стойността му – за 100 000 паунда, за да може да плати дълговете си. Днес Мики отново работи като боклукчия и от време на време като майстор. Въпреки това той твърди, че не съжалява за нищо.

Вечният Ромео, Карл Кромптън, 11 милиона паунда

Карл Кромптън

През 1996 г. Карл Кромптън спечелил 11 милиона паунда и се превърнал в една от най-големите мишени на папараците. Той се държал като плейбой и водел живот като на рок звезда, купувал си скъпи неща и организирал големи партита. Станал известен като "Вечният Ромео" и бил сред най-желаните ергени във Великобритания.

Вероятно подобно на Мики, щеше да пропилее всичките си пари, ако не се бе намесила съдбата. Карл инвестирал остатъка от наградата в недвижимо имущество и удвоил състоянието си. Днес е женен за своя съученичка. Двамата живеят в голяма къща и са ужасно щастливи.

"Тайният милиДейвид Ашкрофт

Тридесетгодишният реставратор на мебели Дейвид също е един от най-известните късметлии във Великобритания, но поради различни причини. След като спечелил от лотарията през 1997 г., той не променил абсолютно нищо в живота си.

Всичко, което направил с парите, е да си купи камион Mitsubishi за работа, каравана за родителите си и извършил някои ремонтни дейности по верандата си. Към наградата имало и Ferrari, но той го подарил на роднини. Вестниците го нарекли "тайният милионер" и все още го следят отблизо, за да разберат какво прави с парите си. Според последните новини, през 2013 г. Дейвид сменил прозорците си. Никакви диви купони. Никакъв лукс.

Брад Дюк, мъж с амбиции, 220 милиона долара

Брад Дюк

Брад Дюк е от Айдахо, САЩ, и не можел да се оплаче от живота и преди спечелването на наградата: притежавал 5 фитнес салона от известна верига. След като спечелил лотарията през 2005 г., той заявил, че иска да събере 1 милиард долара и да помогне на другите.

Брад спазил обещанието си и инвестирал в облигации и недвижимо имущество, докато същевременно се грижел за фитнес залите си и давал много пари за благотворителност. Все още не е спечелил първия си милиард, но е удвоил капитала си и иска да напише книга, след като постигне целта си. "Искам да постъпя правилно с парите си и да споделя опита си с другите."

Андрю Дж. Уитакър, най-нещастният мъж на земята, 314 милиона долара

Андрю Дж. Уитакър

Когато "Джак" Уитакър спечелил джакпота, всички смятали, че ще успее да увеличи капитала си, и да доразвие собствената си строителна компания, оценена на 17 милиона долара). Отначало всичко било добре: той дал 10% от печалбата си за благотворителност и купил къща и кола на продавача, който му продал печелившия билет.

Но вътрешните демони на Джак надделели в него. Започнал да пие и да залага, да харчи огромни суми пари. Първо крадци взели 500 000 от колата му. След това някой изпразнил банковите му сметки с фалшиви чекове. През 2016 г. незастрахованата къща на Джак изгоряла до основи. След тази нелепа поредица от злощастни събития и 4 години след печалбата, Уитакър останал с празни джобове и 1.5 милиона долара дълг в едно казино.

Джейн Парк, жената, която искала да съди лотарийната компания, 1 милион паунда

Джейн Парк

Джейн Парк е най-младия човек в света, печелил някога от лотарията: тя била само на 17 г., когато ударила джакпота. Джейн веднага се впуснала в безразсъдни харчове и безкрайна шопинг терапия. Въпреки това след 4 години решила да съди лотарийната компания: момичето се сблъскало с много завистливи хора и недоброжелатели и дори й се наложило да си наеме лични охранители, тъй като получавала заплахи за живота си. "Животът ми можеше да е десет пъти по-добър, ако не беше печалбата," казва Джейн.

Питър Лейвъри, бивш автобусен шофьор, 10 милиона паунда

Питър Лейвъри

Въпреки че бил обикновен автобусен шофьор, Питър Лейвъри от Белфаст, Ирландия, извлякъл всички ползи от печалбата си: той стартирал няколко различни бизнеса, най-известният от които е фабрика за уиски. Освен фабриката, той разполага със зала за дегустация и ресторант за 200 човека.

Питър произвежда Danny Boy – качествено ирландско уиски. "Работя повече, отколкото преди да спечеля," казва Питър. "Но съм щастлив и фабриката ми е като лотариен билет за мен."

източник: brightside.me

по статията работи: Величка Мартинова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАнкетиЛайфстайлПсихологияНовиниСоциални грижиЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиСтатистически проучванияНормативни актове