Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Забраниха използването на стиковете за селфи в Милано

Забраниха използването на стиковете за селфи в Милано

Забраниха използването на стиковете за селфи в Милано - изображение

В Милано забраниха стиковете за селфи, стъклените бутилки и количките за храна. Санкцията на кметството е за периода 14 юли – 13 август и е с цел „ограничаване антисоциалното поведение и опазване на чистотата.“ Възможно е при нужда срокът да бъде удължен.

Милано

В централната част на града през лятото  се налага вето на стъклените бутилки и количките за храна. Не е позволено да се "държат, пренасят, оставят на земята, изхвърлят или вземат стъклени бутилки или контейнери, „селфи стикове" в района между площад "24 май", „Авеню Горициа“, „Вия Кодара“, „Площад канторе“ и  "Габриеле д'Аннуцио". 

Милано

 Налага се вето и на всички колички, които предлагат бърза храна за туристите. Всички видове "подвижна /мобилна търговия" в обществените зони на града.

Милано е поредният италиански град, който предприе мерки срещу непристойното поведение, което туристите демонстрират.

Милано

Във Флоренция, служителите, които отговарят за честотата ще мият в обедните часове стълбите на църкви и други забележителности,  защото туристите ги използват като кратка спирка, в която да хапнат и пийнат. В резултат на това те оставят много отпадъци и мръсотия.

 В Рим забраняват консумацията и продажбата на алкохол вечер. Освен това не може да се храните край някои от най-известните фонтани в Рим,за да ги предпази от отпадъци.

Милано

Забраната е не само за местните жители, но и за туристите. Така че, ако ходите в централната част на Милано, оставете селфи стика си в хотелската стая. Ако искате да направите пък романтична изненада на половинката си и да му поръчате заря, то ви съветваме да не го правите. Причината - фойерверките също са забранени.

 източник: esquire.com

 снимки: europeanbestdestinations.com; pinterest.com

 по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиСпортЛюбопитно