Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Жените са по-искрени с любовника си. Факти и причини за днешните изневери.

Жените са по-искрени с любовника си. Факти и причини за днешните изневери.

Жените са по-искрени с любовника си. Факти и причини за днешните изневери.  - изображение

Изневерите продължават да са често срещано явление според доклад от Institute of Family Studies от 2018г. 16% от участниците в проучването са признали, че спят с други хора, освен законния си партньор. Според последните данни основна причина за изневярата е факта, че с любовниците си изневеряващите са по-истински.

Изводите от проучването показват, че жените са по-склонни да бъдат честни със своя любовник, отколкото със съпруга си. Друг интересен извод е, че за мъжете изневярата е нещо лесно, защото много хора са отворени към такъв тип афери.

Други две чести причини за изневяра се явяват злобата или дуевната празнота на изневеряващия. От една страна, той иска да нарани партньора си и затова да изневерява, а от друга може да не се чувства добре с човека, с когото се е обвързал, но да не може да го напусне. В такъв случай аферата се явява златната среда. Интересна е тази гледна точка изневеряващите - лъжейки партньора си, те за пръв път са честни пред себе си с изборите, които правят.

Тами Нелсън, сексолог и семеен терапевт, потвърждава казаното и допълва:

„…Да се откриеш пред някой, който преминава през същия стрес вкъщи или да разкриеш какво наистина те тревожи или истински желаеш, оказва голямо влияние. Способността да бъдеш честен пред някого води към разковничето за потенциална тайна връзка."

Други фактори, които отвеждат към изневяра, са липса на интимност, липса на самоконтрол и дори страхът от остаряване.

Независимо от причината обаче, да откриете, че вашият партньор ви изневерява, може да бъде болезнено.
Ако наистина желаете спасение във връзката си. Ако искате тя да устои във времето, въпреки изневерите, това е възможно, но само ако сте готови да вложите много време, усилия и енергия. Преди всичко започнете да се откривате един пред друг. Всичко, което мислите и чувствате, трябва да бъде явно за партньора ви. Така ще премахнете основната причина за изневяра – липсата на честна комуникация.

 

Редактор: Милена Минчева

Източник: thisisinsider.com

Снимки: freepik.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлСнимкиПсихологияЗдравни съветиТестове