Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Жена губи къщата си, след като харчи 15 000 евро за сватби

Жена губи къщата си, след като харчи 15 000 евро за сватби

Жена губи къщата си, след като харчи 15 000 евро за сватби - изображение

Джорджия Чайлд е 30-годишна британка, която твърди, че е била принудена да се премести обратно при родителите си в Есекс, след като превишава лимита на кредитните си карти. В предаването "Тази сутрин" на канал "ITV" тя разкрива, че загубила дома си като е похарчила 13 000 паунда в рамките на четири години за общо 14 сватбени тържества на приятели

"Първоначално винаги го има онова вълнуващо чувство", споделя Джорджия пред водещите. "Чудесно е да получиш покана за сватба, но когато започнеш да обръщаш внимание на дребните детайли – докъде трябва да пътуваш, апартаментът, който трябва да резервираш, списъка с подаръци – това е голяма хапка, като се замислиш колко много трябва да похарчиш."

Въпреки нарастваващите дългове и загубата на дома си обаче, Джорджия продължава да твърди, че няма да откаже покана за сватба и определя подобно поведение като "социален гаф".

Джорджия Чайлд по национална телевизия
"Когато получиш покана веднага искаш да резервираш хотел или квартира, защото трябва да си близо до църквата или мястото, на което ще се проведе церемонията; или просто искаш да си заедно с приятелите си и да извлечеш максималната доза забавление от уикенда. Случва се да не можеш да си позволиш квартирата точно в този месец от годината."

"Някои хора смятат, че трябва да започна да връщам поканите от хората, които не са ми толкова близки приятели, но за мен това изобщо не е толкова лесно. Да получиш покана за нечия сватба е чест - връщането на подобна би се възприело за изключително обидно."

В опит да намали разходите си Чайлд резервира апартаменти чрез "Airbnb" вместо луксозни хотели и носи роклите за празненствата повече от веднъж. След интервюто си за британската телевизия изказванията на Джорджия получават много критични отзиви в социалните мрежи и особено в Туитър.

Джорджия по време на сватбено тържество
  • "Предполага се, че би трябвало да я съжалявам, но вината за загубата на парите й е изцяло нейна."
  • "Защо булките да трябва да се съобразяват с бюджета й, след като това е тяхната специална вечер? Не е тяхната вината, че тя не може да казва не!"

Някой друг добавя: "Ако не можеш да си го позволиш - не отиваш. Толкова е просто. Тя не желае да бъде груба като откаже покана, но се появява по национална телевизия, за да обвинява приятелите си за собственото си безрасъдство и проблеми с дългове."

По статията работи: Наталия Тотева

Източник: independent.co.uk

Снимки: cdn.entertainmentdaily.com, finance.yahoo.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиРецептиЛюбопитноСпорт