Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Ето как да сте омъжени за учител променя перспективата ви за живота

Ето как да сте омъжени за учител променя перспективата ви за живота

Ето как да сте омъжени за учител променя перспективата ви за живота - изображение

Нужно е особена персоналност, за да бъдете учител. Това е избор на кариера, основана на страст и желание да се направи промяна в живота на младите хора. Това определено е кариера, която заслужава по-голямо уважение от това, което получава. Да бъдеш учител е по-скоро начин на живот, отколкото работа.

Учителството идва с ежедневни стресови "битки" с около 30 деца или млади възрастни, за които трябва да отговаряте. Върви още с опит да отдавате на всички тях време и внимание, знаейки, че вие сте само един, а те са толкова много. Учителят трябва да е самоотвержен. Децата и техният успех са приоритет номер едно за него; Това е неговата цел. Така че на учителя се налага да бъде модел за подражание, наставник и в същото време някой, на когото учениците могат да се доверят. Вие трансформирате живота им, не само с практически знания, но ги учите как да бъдат по-добри хора. Те може и да не го разберат, когато са млади, но ще ви благодарят по-късно в живота си.

Да сте учител звучи лесно, но всъщност отнема много повече усилие и време, отколкото можете да си помислите. Учителството идва с уикенди, през които се подготвяте за следващата седмица; с планиране на уроци и срещи с родители; да не споменаваме частните уроци.

Ако сте учител, тогава вероятно ще се припознаете във всички тези неща.

Ако пък сте омъжени за учител, то вие също сте омъжени за този начин на живот и можете да се припознаете в него.

  • Вашето семейство прилича на училищна общност. Да виждате вашия партньор стресиран, заради урок или среща, може да е трудно, но ви учи как да бъдете търпеливи. Наистина може да научите много от един учител в живота си. Да се омъжите за безкористен и грижовен човек, който мисли за другите пред себе си; човек, който никога не може да спре да ви мотивира и да вярва във вас, е страхотен урок в живота. Той никога няма да се откаже от вас и стремежа си да ви направи щастливи.
  • Да бъдеш учител не значи просто да говориш по дадена тема и да се надяваш децата да получат добри оценки. Става дума по-скоро за това да научиш тези деца, тийнейджъри или млади възрастни кои могат да бъдат, на какво могат да се надяват и да подготвиш за живота бъдещите поколения, понякога само като вярваш в тях.
  • Става дума за това да споделяш страстта си към предмета с останалите
  • Най-хубавото е, че учителите ще следват същия пример със семейството си, както в класната стая, и винаги ще дават най-доброто от себе си. Те винаги ще се опитат да правят правилния избор. Те винаги ще се опитат да намерят решение на всеки проблем и ще поставят семейството си на пръв план. Когато се омъжите за учител, вие се ангажирате с човек, който ще ви помогне да отгледате семейството си и да научите децата си да се превърнат в добрит хора.
  • Вие се омъжвате за някой, който ще помогне на децата ви, с каквито и да е проблеми, защото той ще може да ги забележи достатъчно рано.
  • И в замяна на това, че сте решили да бъдете част от този начин на живот и да го подкрепяте, този партньор винаги ще бъде лоялен към вас. Той ще ви обича безусловно.
  • Учителят може да ви научи на изкуството на мултитанкинга.
  • Вие избирате някой с търпение и състрадание, някой, който слуша всичко, което казвате, дори и да шептите. Вие избирате някой, който може да се справи в стресови ситуации с търпение и много добра воля.
  • Разбира се, всеки учител знае, че трябва и да се забавлява. Колкото и забавно да е ученето, учителят обича наистина да се забавлява извън класната стая.
  • Вие сте се омъжили за учител, което значи, че сте се омъжили за наистина добър тип човек. В замяна вие също ще станете по-добри, защото ще имате някой, който никога не спира да вярва във вас и никога няма да се откаже от вас.

Източник: thinkinghumanity.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноПсихологияНовиниСоциални грижиОбразованиеИстория