Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Ето защо винаги избирате грешния мъж

Ето защо винаги избирате грешния мъж

Ето защо винаги избирате грешния мъж - изображение

Хората казват, че трябва да целунете много жаби, за да намерите своя принц. Но откриването на любовта може да бъде особено трудно, ако част от вас винаги потъва в лъжите на неподходящите мъже. Ако си мислите, че твърде често попадате на грешния човек, не се сте единствените.

Хиляди жени изграждат сериозни отношения с човек, който просто не е за тях. Но ако се замислите, в много от случаите мъжете не са основните виновници. Ето и истинските причини винаги да избирате грешния мъж.

1. Мислите, че можете да го промените

Често жените се влюбват в мъже, които смятат, че могат да променят. Когато ви се случи нещо подобно, винаги се надявате, че с времето ще съумеете да коригирате недостатъците му и да подобрите качествата му. А оправданието за тази мисия невъзможна е, че сте оптимист.

В това обаче няма нищо оптимистично. Напротив, това е чиста форма на наивитет. Ако партньорът ви се окаже алкохолик, а вие го оправдавате и мислите, че просто му трябва помощ, то грешите много.
Никой човек не би се променил, освен ако сам не го иска. Мислейки си, че вие сте ключът към неговата промяна, само затормозявате неговия и своя собствен живот. Ако той харесва вредните си навици или лошия си стил на обличане, вероятно със своята помощи само го обременявате.

2. Нямате високи стандарти

Повечето хора не си поставят достатъчно високи стандарти, когато става въпрос за романтичен партньор. Обяснението е просто – ако имате твърде много изисквания, може да свършите сами.

Целите на връзката ви не трябва да се перфектни и извадени от романтичен филм. Но ако мечтаете да имате семейство и много деца, то не се обвързвайте с човек, който дори не иска да сключва брак.

3. Страхувате се от самотата

Дамите не се гордеят особено с етикета "необвързана", който обществото им поставя.
Ако сте готови да се започнете романтична връзка, с човек, към когото не чувствате нищо, то със сигурност ще усетите какво е да си истински самотен. Макар и да сте обвързани, няма ли го момента на влюбването, каквото и да правите заедно, няма да се почувствате щастливи.

Един по-перспективен поглед в евентуалната ви връзка и чувство на самоуважение са ключовете към предотвратяване на подобни взаимоотношения, още когато са в зародиш.

4. Липса на самочувствие

Редица жени страдат от комплекси и имат ниско самочувствие. Това е една от основните предпоставки, които могат да ви отведат в ръцете на грешния човек. Може да се обвържете с някой, който не ви оценява, подкрепя или обича достатъчно. Но няма как да го прави, след като самите вие не се обичате и уважавате.

Ако сте достатъчно самоуверена жена, ще изисквате подходящото внимание, защото ще имате достатъчно самочувствие и ще знаете, че го заслужавате.

Щом ви е омръзнало да се обвързвате винаги с грешния човек, то може би е време да изгладите собствените си проблеми. Разберете от какво наистина имате нужда и какви очаквания имате към връзката си. И не забравяйте, че животът на необвързаните разполага със също толкова удоволствия, колкото и този на щастливо влюбените. Просто ги изживейте и изчакайте да се появи правилния човек.

Редактор: Милена Минчева

Източник: powerofpositivity.com

Снимки: freepik.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиПсихологияЛайфстайлНовиниЛюбопитноЗдравни съветиСоциални грижи