Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Експерти разясняват символиката на парите във вашите сънища

Експерти разясняват символиката на парите във вашите сънища

Експерти разясняват символиката на парите във вашите сънища - изображение

Преди да се разбудите и да осъзнаете, че всичко това е било само един сън, който няма никакво отражение в реалния живот, помислите отново. Учените установяват, че сънищата могат да отразят ежедневното ни поведение.

В изследване, публикувано в списание "Социална психология и личностна наука", екип от американски и британски изследователи открива връзката между определени събития в сънищата и как те се отразяват по-късно в реалния свят с наши значими други събития.

Предишни проучвания по темата установяват, че сънищата могат да повлияят на нашите действия и емоционални състояния на следващия ден. Разбира се, "бащата психоанализата" би се съгласил безспорно с това изследване. "Мечтите са кралския път към несъзнателното", заявява Зигмунд Фройд през 19-ти век.

В сънищата, парите могат да отразяват всичко - от възприемана сила и енергия до находчивост и дори самочувствие, казва Кели Уолдън, експерт по сънищата. 

И така, какво означава, ако сънувате пари?

Печалба

Друг експерт, Анна-Карин Бьорклунд заключва, че чувството за печалба не се ограничава само до пари, а може да е свързано с други значими аспекти от вашия живот – като любовта например.

"Това е моментът, в който имате силата да привлечете онова, което наистина искате в живота. Това не означава буквално, че ще спечелите от лотарията, а по-скоро можете да очаквате да привлечете повече положителна енергия и да ви се отворят много нови възможности", споделя Бьорклунд.

Тя също така препоръчва да се извлича полза от това как се чувствате, когато сте заспали. "Наричам това мечта за постигане на желание. Възползвайте се от това невероятно чувство, което сте имали, и пренесете това доверие със себе си в ежедневието."

Намирате пари

В съня си вървите по улицата и откривате 200 лева. Или пък изваждате от гардероба си палтото за зимата и намирате в него забравени пари. Само защото тези сценарии се случват, докато сънувате, а не в реалния живот, не се отчайвайте.

"Ако мечтаете да намерите пари в чантата или портфейла си, това може да представлява подновено усещане за самооценка и способност да оценявате основните аспекти на живота си, които може да сте приели за даденост", казва Уолдън. "Ако парите, които откриете насън са на друг, тогава вероятно в реалния живот сте получили нещо, за което се съмнявате, че заслужавате."

Губите пари

Добре, че е само сън, нали? Подобен сън може да ви подскаже, че трябва да направите анализ на вашите финансови средства.

"Ако сънувате, че губите пари, това може да е отражение на това как се чувствате в настоящия момент във финансовото си състояние в ежедневието. Може би в момента изпитвате някакви финансови затруднения", казва Бьорклунд.

Давате пари назаем

С подобен вид сънища може да установите на подсъзнателно ниво какво е отношението ви към парите. Вашите емоции в съня могат да ви помогнат да откриете несъзнателни чувства.

"Ако се чувствате неудобно и сте стресирани да дадете парите си, може да се страхувате от загуба на благоденствие в ежедневието или да се почувствате сякаш пилеете твърде много средства.

"Този тип сън може да ви помогне да преодолеете това "чувство на бедност" и да развиете по-здравословно отношение към ситуацията, пред която се изправяте", казва Бьорклунд. "Ако, от друга страна, се чувствате щастливи, че можете да споделяте парите си, това вероятно е добър показател, че чувствате просперитет в живота, с вътрешно убеждение, че сте в постоянен поток на изобилие."

Преследвани сте от кредитори

Има два начина да разберем тези видове сънища (или кошмари), споделя експертът по сънища Лаури Куин Лоуенберг.

При първия е възможно да се пресъздаде реална ситуация. В случай, че не дължите пари на никого, целият сценарий е източник на размишления за това какво се случва с живота ви напоследък – стрес, ангажимент, организиране на събитие.

"Запитайте се какво друго ви се е случило напоследък, защото тормозът в съня често се дължи на факта, че се тормозите над нещо, за което знаете, че трябва да се погрижите за него", заключва Лоуенберг.

Въпреки различните тълкувания за символиката на парите в сънищата, всички експерти са категорични в едно: след като се справите с напрежението в реалния живот, можете да очаквате сладки сънища през нощта.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: hermoney.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноФизиологияХранене при...СпортАлт. медицинаСнимкиЛеченияНовиниДиетиИзследванияВидеоИсторияБотаника