Начало Лайфстайл Интимно 18+ Древен папирус: Жените изпадат в истерия без секс

Древен папирус: Жените изпадат в истерия без секс

Древен папирус: Жените изпадат в истерия без секс - изображение

Академици от университета в Базел, Швейцария, анализираха стар папирус, открит в Египет, написан с огледално писмо с гръцки знаци. Близо 500 години учените се стремят да разгадаят какви са тайните , скрити в него.

Оказва се, че това е римски трактат за това как женското здраве "страда", когато е лишено от редовен секс. Според ръкописа жените получават "истерична апнея" и дишането им се затруднява. Това схващане води началото си от Хипократ, гръцкият "баща на медицината", който през V в. Пр. Хр заключва, че женската "истерия" - ирационална неконтролируема емоция е причинена от липсата на секс. "От така наречените женски болести, утробата е причина за всичко. Без редовни сексуални контакти тя изсъхва, а това води до припадъци, затруднено дишане, оглупяване и истерия".

Струва си да се отбележи, че убеждението е актуално дори и в днешно време, защото липсата на секс и днес прави много жени нещастни. Митът, че не можеш да бъдеш нормален, ярък, щастлив или здрав без "здравословен сексуален живот", е корозивен и жените вярват в него толкова, колкото и мъжете. 

Съвременни проучвания също подкрепят тази теза. Изследване установява, че нервната система на жените се нуждае от постоянен секс. Според статистиката около 45 процента от дамитеправят секс редовно в зряла възраст. Останалите са изцяло отдадени на кариерата и хобитата си. Когато се концентират върху "важните" за тях неща сексуалният живот запада. Дамите или стават агресивни или се затварят в себе си.

Учените съветват, ако не можете да намерите правилния партньор, просто поддържайте сексуални отношения с някой, който ви е приятен.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: dailymail.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноПсихологияАнкетиСнимкиИсторияФизиологияОрганизацииТестовеЗдравни съветиНаправления в медицинатаЗдравни проблемиНовиниСоциални грижиРецептиЛеченияХранене при...Алт. медицинаСпециалистиБотаникаСпорт