Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Гневът на чайките

Гневът на чайките

Гневът на чайките - изображение

Ято чайки нападат родители, които отиват да вземат децата си от детска градина в Уелс, а на малките се забранява да излизат извън помещението. Те са затворени в градината през най-горещата седмица от годината в града. Разтревожените родители сигнализират за този случай и предупреждават, че някой може да бъде сериозно ранен от птиците. Хората са „твърде уплашени“, за да отидат и да вземат децата си от училище.

чайки


Чайките свиват гнезда на училищния покрив и имат малки пилета. Именно поради тази причина се проявява тяхната чувствителност. Те стават агресивни към всеки, който обикаля около училищния двор, за да защитят малките си, които са паднали на земята. Те се спускат надолу и буквално се приземяват в главите на хората. Възрастните се притесняват и изпадат в ужас, когато трябва да отидат да вземат децата си, а малките плачат и не искат да ходят на градина. Персоналът, който поддържа хигиената и чистотата също е системно нападан от пернатите.

училище


Преподавателите са предпазливи и държат децата на разстояние от площадката, за да избегнат неприятни инциденти по време на работа.

Един от потърпевшите родители заявява: Притеснявам се, за двете ми деца, които учат на това място. На тях им се забранява да играят навън през почивката, поради страх, че някои от птиците ще ги нападнат. Прекаленият престой в затвореното пространство не им се отразява добре. Както всички малчугани и те искат да се забавляват сред пясъка и да се люлеят на люлките. Това се случва два пъти тази седмица, когато температурите достигат 30 градуса“, споделя тя.

чайки

Майката допълва, че случаят с чайките не е еднократен инцидент. Тя обяснява, че в близко училище в града също имат подобен проблем. „Нищо не се прави по въпроса“, казва тя.

чайки

При друг случай, британец става „заложник“ на гневни чайки, които бранят малкото си. Двойка чайки го атакуват всеки път, когато се опитва да напусне дома си в Портланд. Птиците нападат и дъщерите на мъжа, когато му идват на гости, и дори пощальона, който всяка сутрин му носи вестник. Крис Причард се обръща към властите и благотворителни организации, но те му отговарят, че не могат да му помогнат.

източник: walesonline.co.uk; dailystar.co.uk

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовиниИсторияЛюбопитноЗдравни съветиОбразованиеСоциални грижиАнкети