Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Втори поглед: 12 ежедневни неща, за чиято истинска функция не се досещате

Втори поглед: 12 ежедневни неща, за чиято истинска функция не се досещате

Втори поглед: 12 ежедневни неща, за чиято истинска функция не се досещате - изображение

Много от тези предмети виждаме и използваме всеки ден, но не знаем какво е тяхното истинско предназначение. Разберете с нас!

Какво означават стикерите, залепени върху плодовете?

портокал

Стикерите върху плодовете обозначават конкретната страна и производител на продукта, но малцина знаят какво означават цифрите върху тях. Ако има 4 цифри и първата е 4, това означава, че плодът е пръскан с пестициди. Ако има 5 цифри и първата е 9, плодът е органичен и в него не се съдържат химикали. Ако има 5 цифри, а първата - 8, този продукт е ГМО.

Защо поничките са с дупка?

поничка

Това изкушение, което днес е истински хит, всъщност съществува от стотици години. Разликата е, че в миналото липсва дупката по средата. През онези времена пекарите изпитват трудности при равномерното изпичане на поничките. Има случаи, при които по-средата те остават сурови. На сладкарите им хрумва да сложат дупка в средата с помощта на кутия от пипер.

За какво служат слънчевите очила в миналото?

слънчеви очила

Днес използваме очила, за да се предпазим от слънчевите лъчи, които дразнят очите ни. В миналото този аксесоар се използва от т.нар инуити (група ескимоски народи) макар и в много по-примитивен вариант. Благодарение на този предмет те предпазват очите си от заслепяващата дневна светлина в полярните ширини.
Слънчевите очила са особено популярни и в Древен Китай. Там ги носят съдиите, за да скриват очите си по време на съдебен процес. Чрез тази вещ те скриват емоциите си по време на делото.

Полето на страницата в тетрадката

полето на страницата

Първоначално полетата на страницата не са направени, за да се отделя място за „ужасяващите“ бележки на учителите.

Истината е, че книгите в миналото често са нападани от плъхове, които обожават да гризат хартия. За да не позволяват на гризачите да накъсат части от важна информация, хората започват да оставят празни пространства в краищата, където е най-малко вероятно да има някакви щети.

За какво служи мини колана с две копчета?

мини колан

Това малко парче плат или кожа, може да се види на гърба на много палта и якета. То стои стилно и елегантно. Истината е, че мини колана се появява за пръв път при шинелите на военните. По това време костюмите са изключително широки и трябва да бъдат стегнати като за целта се използват парчета плат.

 
 
За какво служат малките дупки в катинарите?

 

катинар

Катинарите често се използват за заключване на вратите и портите навън. Малката дупка в долната част е много важна, защото тя е предназначена за оттичане на водата, когато вали. Иначе катинарът бързо ще ръждяса. 

Трябва ли да се изрязват кожичките на ноктите?

кожички по ноктите

Повечето хора премахват кожичките, за да изглеждат ноктите им перфектно, но всъщност не трябва. Тази мъничка част от кожата е там, за да предпази ноктите от инфекция. Когато я няма, това позволява на бактериите и гъбичките да се промъкнат. 

Какво означава R-символът, който се съдържа на опаковките на продуктите?

символ

Ако се чудите защо има буквата „R“ с ограден кръг на опаковките на редица търговски марки, отговорът е съвсем прост. Това означава, че предходната търговска марка е официално регистрирана в Службата за патенти и търговски марки в САЩ. 

източник: brightside.me 

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиРецептиПсихологияЗдравни съветиЛюбопитно