Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Връзка с възрастен мъж: любов или предизвикателство

Връзка с възрастен мъж: любов или предизвикателство

Връзка с възрастен мъж: любов или  предизвикателство - изображение

Различни са причините, поради които една жена може да хвърли око на доста по-голям от нея мъж. Няма да дефинираме възрастова разлика, тъй като в тази статия тя не е основа.

След като започнете да се срещате с по-възрастен мъж, момчетата от вашата възрастова група стават или незрели или твърде ограничени за вас. Но без значение какво казват хората, има дами, които не могат да изградят пълноценна и здравословна връзка с човек на тяхната възраст. Всичко е въпрос на усещане.

По-скоро ще се опитаме да разгадаем какви са причините една млада дама да изпита чувства към възрастен мъж. Ето някои от тях.

Романтика от "май до декември"

Има много жени, които търсят и изграждат взаимоотношения с по-възрастни мъже. В западния свят има термин наречен "романтика от май до декември". Фразата се позовава на метафори за сезоните - май - пролетта, когато жената е в разцвета на младостта си, а декември - началото на зимата, когато човекът е на разстояние.

Възпитани и културни

Мъжете са като виното: с възрастта стават все по-добри. Те знаят какво искат и се насочват право към него - уверени и добре възпитани.

Опитът им в живота, в работата и в предишните им взаимоотношения ги учи на много житейски уроци. Те са по-зрели и разбират, че нещата не винаги се случват по начина, по който те искат - по-разбираеми и търпеливи са към партньорите си.

Финансово стабилни

Нека си го кажем - повечето жени търсят мъже, които могат да им осигурят финансова подкрепа. Всичко е въпрос на практичност. Когато създавате семейство, например, е важно човекът до вас може да ви осигури сигурност. Самодостатъчната жена няма лесно да се задоволи с онзи, който не изкарва достатъчно или никакви пари. Ето защо някои жени насочват вниманието си към мъже, които имат стабилни работни места, вместо към онези, които тепърва стартират кариерата си. Не е нужно да сте богати, не, тази статия изобщо не е за това.

По-чувствителни и грижовни

По-възрастните мъже имат представа, както от краткотрайни, така и от по-стабилни отношения, и това им дава малко предимство, когато става въпрос за изграждане на връзка. Предишният им опит им помага да научат какво искат жените, за да се чувстват щастливи и пълноценни. Те не само са по-опитни в леглото, но и разбират по-добре дамите - по-чувствителни са, по-романтични и с добро чувство за хумор ( без срамни приятели или друго разрушително поведение).

Сериозни и отговорни

Мъжете "узряват" много по-късно от жените - средната възраст при тях е възрастта на зрелостта. Тогава те се стремят да изградят по-стабилни и здравословни отношения. Те са си взели дозата забавления от живота и сега са готови за по-сериозна и по-дълбока ангажираност.

Жените, които са уморени от краткотрайни и незрели взаимоотношения, могат да намерят по-удовлетворяваща и по-стабилна връзка с по-възрастен човек, отколкото човек в края на 20-те години. По-младите мъже все още са на възраст, в която обичат да експериментират, преди да се престрашат за по-сериозни отношения.

Отлични готвачи

Мъжете на средна възраст са доста добри готвачи. И не те няма просто да ви сварят картофи и да ви изпържат яйца, а ще ви приготвят по- изтънчени ястия. Младите мъже не са толкова самостоятелни и добри в приготвянето на ястия. В повечето случаи те винаги разчитат на майките си, които готвят вместо тях.

Водят здравословен начин на живот

Те практикуват различни видове спорт и поддържат активен начин на живот извън офиса. Мъжете на тази възраст обичат да харчат парите си за пътуване и резервни части за тяхната кола или велосипед, а не за игрови конзоли, които по-младите мъже са по-склонни да купуват. Възрастните мъже са склонни да се наслаждават на компанията на своите добри приятели, в социални разговори, в които всеки може да бъде чут и да се проведат интересни дискусии.

Недостатъци от подобни взаимоотношения

Възрастните мъже могат да бъдат несигурни по отношение на възрастта си и затова се опитват да се срещат с по-млади жени, за да се почувстват по-млади. Този тип поведение е очевидно от самото начало, така че бъдете предпазливи, когато се запознавате с по-възрастен мачо.

Уверете се, че сте в състояние да запазите независимостта си и не позволявайте на когото и да било да ви контролира. Това е друг въпрос, който се среща при възрастните мъже - необходимост от контрол и власт. Уверете се от самото начало, че няма да толерирате този вид поведение.

Друг потенциален проблем е разликата между поколенията. Наличието на голяма разлика във възрастта от десет или повече години може да затрудни връзката, но не позволявайте това да ви обезкуражава!

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: pairedlife.com 

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиНовиниИстория