Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Впечатляващо: Медицинска сестра рисува картини със спринцовки и боя

Впечатляващо: Медицинска сестра рисува картини със спринцовки и боя

Впечатляващо: Медицинска сестра рисува картини със спринцовки и боя - изображение

Медицинската сестра Кимбърли Магбануа измисля един нестандартен начин, чрез който съчетава работата и удоволствието. 

медицинска сестра

Кимбърли е на 24 години. Работи като медицинска сестра в местна болница. Тя обича да рисува от малка, но споделя, че никога не взема уроци или курсове по рисуване. Момичето решава да се занимава с изкуство, защото това е нейният начин да се отърси от стреса и проблемите на работното място. Филипинката поставя инжекции на пациентите си през деня, а през нощта вместо лекарство , тя пълни спринцовките с боя и ги инжектира в своите картини. 

изкуство

„Инжектирай изкуството – тези думи се появиха в съзнанието ми, когато давах лекарства на един от моите пациенти. Така се вдъхнових за тази идея”, споделя тя.

изкуство

Въпреки че е перфектна в намирането на вени, Кимбърли разкрива, че този метод изобщо не е лесен. Целият процес е не само сложен, но и продължителен. Има случаи, при които спринцовките се задръстват и завършването на една картина може да отнеме повече от 6 часа.

изкуство

Колежките й са впечатлени от нейната креативност и решават да и подарят кашони със спринцовки, за да подкрепят творческата й кариера.

изкуство

Освен че поддържа отлична хигиена на работното си място, Кимбърли действа на същия принцип, когато твори. Иглите и спринцовките не са използвани, преди да се "превърнат" в четки за рисуване.

 източник: boredpanda.com

 по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиИсторияЛюбопитноБотаника