Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Вижте трансформацията на една жена след химиотерапия (timelapse видео)

Вижте трансформацията на една жена след химиотерапия (timelapse видео)

Вижте трансформацията на една жена след химиотерапия (timelapse видео) - изображение

За много от нас диагнозата рак и загубата на коса е един от най-големите страхове. Често тя ни се струва най-обезпокояващата част от болестта. За Лаура Прайс, с която ще ви запознаем по-долу, също е изпитание и болка. Тя бива диагностицирана, когато е само на 29 и решава да превърне целия процес в проект по възвръщане косата, която е изгубила.

След диагнозата Лаура решава да се подложи на химиотерапия, която кара косата й да окапе.

Тук Лаура е заснета моменти, преди да обръсне косата си и преди веждите й да окапят. Всеки ден в продължение на 18 месеца, тя прави снимка на себе си, проследявайки растежа на косата си.

Започвайки три месеца след приключването на химиотерапията, тя оставя грима настрани, регистрирайки прогреса на миглите и веждите си. Две години след диагнозата тя създава timelapse видеото по-долу  със снимковия материал, който е събрала.

 

Резултатът е далеч от дългата кафява коса, която Лаура има преди химиотерапията, но ракът, казва тя, "те принуждава да свикнеш с ново понятие за нормално." Лаура създава блог с името The big scary "C" word или "голямата страшна дума, с буквата "Р"". Там тя пише за своите чувства и преживявания:

  • "Това не означава, че суетата ми си е отишла през прозореца, но означава, че съм доволна от моята pixie прическа, въпреки че имам плешиво петно ... Колкото и да завиждам на жените с красиви дълги коси, всъщност съм благодарна за здравето, което имам."
  • "Да бъда плешива не е най-хубавото нещо, което ми се е случвало, но определено е освобождаващо ... Можеш да свалиш перуката си, когато е топло, можеш да си различен всеки божи ден и определено ти спестява цяло състояние за шампоани и балсами" – пише Лаура с чувство за хумор в своя блог.
  • "Първо преминаваш през изключително болезнено емоционално преживяване, чакайки косата ти да окапе."
  • "Второ, тя спира да расте от корените, така че се оказваш с външен вид, наподобяващ излъскано яйце, далеч този на рокендрол мацка с набола коса."

"Най-трудното е да изгубиш веждите си – те често са най-определящата черта на лицето ти и израстват обратно изключително бавно."

Който се е сблъскал с проблем като този на Лаура знае, че трябва да бъде въоръжен с търпение. Но, ето и малко помощ, освен предписаните медикаменти за ускоряване растежа на веждите. Тук сме събрали алтернативни варианти. Важно е да се отбележи, тези методи не действат като с магическа пръчица и не заместват медикаментите, те са просто помощ от природата!

А ето и Лаура, с нейната нова pixie прическа:

 

Красива е, нали?

КЪМ НАТУРАЛНИ МЕТОДИ ЗА СТИМУЛИРАНЕ РАСТЕЖА НА ВЕЖДИТЕ >>>

 Източник: thebigscarycword.wordpress.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлФизиологияЛюбопитноНовиниИсторияЛеченияЗдравни съветиВидеоКлинични пътекиИзследванияБотаникаЗаведенияСнимкиПсихологияСоциални грижиСпортНормативни актовеПатологияХранене при...ТестовеАлт. медицинаАнкетиОрганизацииРецептиДиетиСпециалисти