Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Бира, направена от въздух

Бира, направена от въздух

Бира, направена от въздух - изображение

Пивоварната The Birra Flea (Италия) създаде първата по рода си бира, направена от специална и иновативна съставка – въздух.

Напитката носи името Sans Papiers – Biere de l'air и е съставена от 90% вода. 

Бира

"Ние просто извличаме вода от въздуха", казва Алесандро Тоци, маркетингов говорител на The Birra Flea, пред The Local. - "Всичко започва с машина, която кондензира горещия въздух, превръщайки го във вода", добавя той. Кондензаторът може да произвежда 1200 литра вода от горещ въздух на ден, а след добиването й, тя се смесва с ечемичен малц, хмел и мая, за да се стигне до същинска бира.

Пивоварната, основана от двама местни любители на бира, претендира, че произвежда напитки, които са нефилтрирани и непастьоризирани, а ечемикът, използван от тях е най-добрият от Средновековието.

Компресиран въздух се използва от известно време в производството на бира, основно за бутилиране или избистряне. The Sans Papiers – Biere de l'air обаче е първата бира, основната съставка на която (водата) се произвежда от въздух, и се очаква в най-скоро време пивото да залее световния пазар.

Тоци споделя, че цялото производство, включително най-иновативният артикул, е съобразен с екологичните стандарти и тенденции, като дори покрива на завода е покрит със соларни батерии. А всички хартии, пластмаси и стъкла, използвани в пивоварната, са направени от рециклирани продукти.

Бирата на The Birra Flea се предлага в цяла Италия, а 20% от производството се изнасят в държави от почти всички континенти. Продуцирайки подобна напитка, те подпомагат природните проблеми, свързани с дефицита на вода, като не я хабят за създаване на бирата си.

И накрая, консумирайте отговорно: бирата вероятно няма да се преобрази отново във въздух след прекалено много консумация.

Редактор: Милена Минчева

Източник: thelocal.it

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлРецептиЗдравни съветиИсторияАлт. медицинаНовиниЛюбопитноХрани и ястияБотаника