Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби Бела - момичето с голямо сърце, което дарява кукли на деца с онкологични заболявания

Бела - момичето с голямо сърце, което дарява кукли на деца с онкологични заболявания

Бела - момичето с голямо сърце, което дарява кукли на деца с онкологични заболявания - изображение

Бела е само на девет, но вече има свой собствен бизнес. Вместо да играе с кукли през деня, тя изработва гривни, които продава, за да купи кукли. Момиченцето ги подарява на малки деца, борещи се с рака, с надеждата, че ще внесе поне частица радост в техния живот.

Майката на Бела споделя, че четири деца от квартала са диагностицирани с тежката болест. Едно от тях не успява да се пребори с коварното заболяване. Тази трагедия рефлектира и върху нейната деветгодишна дъщеря.

"След като почина едно от децата, на Бела и хрумна да започне да се занимава с изработка на гривни. Тя наистина иска да зарадва болните и да види усмивката на техните лица. Възхищавам се всеки един ден на нейните упоритост и търпение", казва майката.

малко момиче

На третия етаж от къщата, в която живее, Бела има импровизиран офис, където изработва гривните. Всеки може да си ги поръча онлайн, а момичето старателно ги подготвя и опакова, за да достигнат до купувачите. С техните пари, тя купува специални кукли, които са без коса -  символ на подкрепа към всички деца, болни от рак, които губят косата си по време на химиотерапия. За да направи по-приятен и разнообразен престоя им в болницата, малкото момиче им подарява и книжки за оцветяване, пастели и гривни. 

малко момиче

След това Бела ги дарява на различни организации, които търсят подходящия кандидат. "Надявам се, да успея да изкарвам достатъчно пари, за да подпомогна и други болници в окръга", споделя Бела.

малко момиче

"Надявам се, че хората ще помагат на нуждаещите се, когато прочетат за благородната мисия на моята дъщеря. Тя не просто учи един от най-важните уроци в живота си, но и предава такъв на много хора около себе си. Гордея се с нея", разкрива нейната майка.

източник: huffingtonpost.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноНовиниИсторияПатологияАлт. медицинаАнкетиФизиологияБотаникаЛеченияИзследванияНормативни актовеКлинични пътеки