Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Американска компания прави реалистични копия на хора

Американска компания прави реалистични копия на хора

Американска компания прави реалистични копия на хора - изображение

Американска компания изработва абсолютно реалистични кукли, наречени "RealDoll". Те говорят на няколко езика, могат да запаметяват информация, а тяхната силиконова кожа адски много прилича на човешката кожа. И да, те могат да бъдат точно като вас!

Всеки модел е направен ръчно, а резултатите показват, че усилието си е заслужавало. На пръв поглед е невъзможно човек да разбере, че пред него стои един неодушевен предмет. Най-интересното (и същевременно зловещо) нещо е фактът, че лицето на куклата може да бъде направено по индивидуална поръчка.

Американска компания прави реалистични копия на хора

През годините компанията успява да подобри значително своята технология: силиконът, който се използва в производството, при допир наподобява човешка кожа. Всяка една коса и мигли, които се поставят, се обработват внимателно.

Куклите се купуват от дизайнери, фотографи, стилисти и колекционери.

Американска компания прави реалистични копия на хора

Цената на това "чудо" на науката и технологиите не е никак малка - тя започва от 5,000 долара. Все пак има един съществен минус. Изглежда, че разработчиците не са "настроили" куклите да се движат. Но кой знае, проблемът може да бъде решен съвсем скоро.

От една страна, такъв реализъм може би е малко плашещ. От друга обаче, той показва безусловното развитие на технологиите, чрез които подобни творения стават реалност.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитно