Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Без телефони, видео игри и телевизор – перфектната коледна формула според математици

Без телефони, видео игри и телевизор – перфектната коледна формула според математици

Без телефони, видео игри и телевизор – перфектната коледна формула според математици - изображение

В продължение на две седмици британски учени изследват тайната за перфектната Коледа и успяват да намерят отговор на този въпрос, базирайки се на формула.

Математиците Тим Рен и Иън Шепърд "спасяват Коледата" с едно научно уравнение, което твърдят, че е 99,9 % ефективно. В края на формулата те стигат до извода, че в основата на перфектен празничен ден е телевизорът да бъде изключен. И не само той.

Коледа

Формулата се базира на три прости, но съществени правила, които трябва да спазвате, ако искате да изживеете този празник по вълнуващ и незабравим начин - без телефони, видео игри и телевизия.
"Коледният ден е един от редките случаи, в които цялото семейство се събира на масата. Очакванията са високи, алкохолът обикновено е в големи количества, а всеки един от хората е физически или емоционално уморен по една или друга причина. Тези фактори в комбинация с постоянното щракане на телефона или безсмислените шоу програми по телевизията създават "нестабилен коктейл от емоции" според експертите.
"Часовете трябва да бъдат "хармонично изразходвани в една приятна и спокойна среда", заявяват те.
Психолози споделят, че електронните устройства влияят негативно на семейните разговори, но ако все пак решите да ги използвате, този ден няма да се различава по нищо от останалите.

Коледа

"Никой не комуникира, ако телевизорът е цял ден включен, никой не разговаря искрено, докато си проверява Facebook или изпраща текстови съобщения на приятел. Никой не се разсмива искрено и не обръща достатъчно внимание на близък, който е пропътувал хиляди километри. При "отстраняване на тези устройства" роднините осъществяват контакт очи в очи и разговорите преминават на друго ниво", заявяват специалистите.

Ако вие сте прекалено съсредоточени върху електронните джаджи в празничния ден, това може да доведе до раздразнителност у останалите, които например приготвят ястията, докато вие сте си пуснали поредната видео игра (със звук). Родителите ви, братята или сестрите могат да се почувстват дори пренебрегнати от вас, а техният труд да бъде неоценен.

Ако все пак решите да се вслушате в съветите на специалистите, не забравяйте да уведомите и близките си за това правило поне ден преди празника. Така ще избегнете евентуални спорове най-вече с децата, които стават раздразнителни, когато им се отнемат джаджите.

Съществените елементи за щастлива коледна приказка включват: еднакво количество любов и обич, доброта и мисъл за другите, приятни разговори, вкусна храна и релаксация. Всички тези идеали могат (и трябва) да бъдат постигнати, само ако всички роднини допринесат за общото благо.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: dailymail.co.uk

Снимки: express.co.uk; sheknows.com 

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиРецептиПсихологияСнимкиНовиниЛюбопитноСоциални грижи