Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Арета Франклин и прословутата й чанта

Арета Франклин и прословутата й чанта

Арета Франклин и прословутата й чанта - изображение

Кралицата на соул музиката, Арета Франклин, която почина на 76 г., бе обичана от много хора по целия свят. Освен прекрасните й изпълнения, певицата бе известна още с това, че никога не се разделяше със своята чантичка, като дори излизаше с нея на сцената.

Когато Глен Уайс е работил с Франклин на отличията на Кенеди през 2015 г., той определено е бил наясно със задължителния характер на аксесоара. "Тя винаги се появяваше на сцената с чантата си", казва той пред New York Times – "Когато бяхме на репетиции, излизаше и я слагаше на пианото. А когато вървеше по време на изпълненията си, я поставяше на пода".

Уайс разказва, че чантата е била пълноценна част от репетициите им за споменатото мероприятие. А когато Джеймс Тейлър (който е бил част от шоуто), по време на подготовката се навежда, за да вземе и даде атрибута на Франклин като джентълмен, той бива почти избутан от нея.

Вайс не е единственият, който забелязва, че Кралицата на соул музиката никога не е била далеч от чантата си. Дейвид Ремник, редактор на New Yorker, забелязва това по време на представление през 2016 г., а също така разкрива и причината.

Той разказва, че Арета е взимала парите за участията си винаги предварително в кеш. А цялото възнаграждение е държала в чантата си, която или е оставала с екипа по сигурността, или пред очите й, точно на пияното.

Мотивите за цялото това поведение на Арета са обясними. Изгревът на нейната кариера датира от по-тъмните етапи от американската история, в които на много чернокожи артисти им е било плащано твърде малко, ако изобщо даже им се плати.

Рики Майкър, музикален директор на церемонията по връчването на наградите Kennedy Center Honors, заявява пред Times, че, "имайки парите в себе си, тя има силата и свободата да си тръгне или да отиде и направи, каквото иска".

Израствайки във време, в което е виждала как велики чернокожи изпълнители биват силно дискриминирани, тя очаквала подобно поведение и към себе си, макар да е силно уважава и обичана от всички.

Освен изобилието от успешни хитове, множеството награди и земния си характер, тя ще остане в сърцата на своите фенове завинаги и вече с един малко известен и любопитен факт. 

Редактор: Милена Минчева

Източник: thisisinsider.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЛюбопитноСнимкиСоциални грижиЗдравни съветиНовиниСпортРецептиАлт. медицинаОбразование