Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Австралийските пожарникари – смелите мъже с големи сърца, които позират за благотворителност

Австралийските пожарникари – смелите мъже с големи сърца, които позират за благотворителност

Австралийските пожарникари – смелите мъже с големи сърца, които позират за благотворителност - изображение

Какво може да е по-хубаво от млади мъже с плочки? Мъже, които позират със сладки животинки за благотворителност, разбира се. Като австралийските пожарникари например, които освен да спасяват човешки животи, избират да помагат и на четириноги в беда. Огнеборците демонстрират своите смелост, сила и кураж, като позират за календар, който ще бъде пуснат за продажба, а всички приходи ще отидат за благотворителност

пожарникари

Горещият календар е ежегодно и очаквано събитие, което води началото си от 1993 г. В продължение на 24 години смели мъже застават пред обектива и позират с благотворителна цел. Каузите им са разнообразни, а дарените средства през всички тези години възлизат на над 2,3 милиона долара.

Тази година те ще подпомогнат австралийска ветеринарна клиника, която се занимава с опазването на дивите животни, засегнати от урбанизацията и пожарите.
Болницата е собственост на „ловецът на крокодили“ Стив Ъруин, който почина след убождане от скат по време на гмуркане.
Средства ще бъдат заделени и за редица детски болници и фондации.

пожарникари

Оказва се, че да спечелите място в световноизвестния календар никак не е лесно. Провежда се конкурс, в който участват пожарникари от цялата страна. 

пожарникари

Момчетата прекарват няколко месеца в обучение и тежки тренировки, за да добият перфектната физика и да бъдат сред дванадесетте избрани. Организаторите заявяват, че кастингът всяка година е труден, а изискванията стават все по-големи.

Кадрите за календара за 2018 г. са заснети в зоологическата година в Австралия в продължение на 17 дни.

пожарникари

Тази инициатива се разраства с течение на времето. Миналата година френски пожарникари позираха и събраха средства за хуманитарна помощ. Огнеборци от Ню Йорк пък застанаха пред обектива на известния фотограф Фред Гудон, а приходите от продажбите на снимките им помогнаха за подобряване условията на труд в пожарните.

източник: dailymail.co.uk

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниАнкетиЛайфстайлСоциални грижиЛюбопитноСпортСнимкиИстория