Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Адам Браун – мъжът, който напусна доходоносната си работа, за да промени света

Адам Браун – мъжът, който напусна доходоносната си работа, за да промени света

Адам Браун – мъжът, който напусна доходоносната си  работа, за да промени света - изображение

Адам Браун има всичко, от което се нуждае: работа на  Уолстрийт, апартамент и възможност да обиколи цeлия свят. Адам завършва университет, след което работи в хедж фондове и гради своята кариера в Bain & Company. Но всеки търси своя път към щастието. И след среща с бедно момче в Индия, което мечтаеше само да има молив, светът на Адам се преобръща с главата надолу. 

Адам Браун

Това е история на човек, който се отказва от престижната си работа, за да ръководи благотворителна компания и написва книга за своето пътуване, наречена The Promise of a Pencil.

Дори и с всичко това, дълбоко в душата си, животът, който Адам толкова много искаше, престана да го удовлетворява. Той разбира, че трябва да излезе и да намери щастието си.

Първото нещо, което направи, беше да излезе от зоната си на комфорт. Адам пътува до Индия, Африка и Виетнам. Престоят му в Индия променя коренно живота му. Там той се запознава с малко момче, което никога не е посещавало училище.

Адам Браун с деца
"Най-големите мечти често започват с малки, неразумни действия."

Но момчето забелязало другите деца да пишат с моливи, а единственото му желание било да има един за себе си.

- Какво искаш най-много в света?
-"Молив."

Тези думи поразяват толкова много Адам, че той променя коренно живота си. В онзи момент мъжът осъзнава, че има много деца по цялото земно кълбо, които са в същата ситуация. Знаехте ли, че 263 милиона деца и други подрастващи в световен мащаб нямат достъп до образование?

"Може ли нещо толкова малко като молив, основата на образование, да отключи потенциала на детето?"

Адам Браун

Адам се завръща в САЩ и създава благотворителната организация Pencils of Promise. Като първа задача си поставя построяване на първото училище в Phatheng, Южна Африка.

момче

За да се потопи напълно в развитието на новата си организация, Адам решава да се откаже от високоплатената си работа.

Този избор не е никак лесен. Той изучава процеса, открива познати хора и ги моли да помогнат и да споделят знанията си с него. Училището в Phatheng беше отворено,а след него и още 300 по целия свят.

В книгата си Адам, без да скрива детайли, описва подробно всички трудности, съмнения и грешки, пред които е бил изправен. Той описва подробно целия жизнен цикъл на своята организация - от банкова сметка до строителството на първото училище, до създаването на голям международен екип и привличането на 6-цифрени суми от главните благодетели.

 Адам Браун с момиченце

През последните години той е включен в класацията на "50-те души, които променят света" на Wired Magazine и в списъка на Forbes- "30 Under 30". Той дори държи речи в ООН, Белия дом и по време на Световния икономически форум.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниАнкетиЛайфстайлСоциални грижиСпортЛюбопитноСнимкиИстория